Hlavní obsah
Umění a zábava

Harry Potter a zpěv? Daniel Radcliffe získal ocenění Tony za nejlepší mužskou roli v muzikálu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Gage Skidmore, CC BY-SA2.5

Viděli jste slavnou čarodějnou ságu o Harrym Potterovi už 150 krát a vůbec jste netušili, že by představitel brýlatého čaroděje mohl umět zpívat natolik, aby hrál v muzikálech?

Článek

Tak teď už to víte. Minulou neděli se v Lincolnově centru v New Yorku předávali ceny Tony a Daniel se stal nejlepším mužským hercem v obnoveném muzikálu Merilly We Roll Along, píše web CNN.

Autorem muzikálu z roku 1981 je Stephen Sondheim, který ale tehdy nebyl moc úspěšný. Radcliffe má k autorovi vztah, jak prozradil ve své děkovné řeči, a to díky svému otci, který Sondheima hrál v autě. Oba jeho rodiče v něm pěstovali lásku k divadlu a nakonec se to vyplatilo. Daniel začal hrát na Broadwayi už v roce 2008 ve hře Equus, kde se Daniel po jevišti procházel nahý. Po konci Harryho Pottera to byl malinko šok, ale vidíte sami, kam až to Daniela posunulo.

Svůj pěvecký talent předvedl už v muzikálu How to Succeed in Business Without Really Trying (Jak uspět v byznysu bez opravdového snažení), který se hrál také na Broadwayi v letech 2011-2012. Zde se můžete podívat jak to Danielovi zpívalo během živého vystoupení na 65. ročníku udílení cen Tony.

Pro Daniela je letošní cena Tony vůbec první divadelní cenou a v děkovné řeči tak poděkoval snad všem, kteří měli s jeho divadelní cestou něco společného. Nezapomněl na své dva herecké kolegy z muzikálu, Jonathana Groffa a Lindsay Mendez, kteří mu budou prý velmi chybět i jejich společné vystupování. A na závěr si nechal ten největší dík pro svou přítelkyni a matku jeho syna, který letos, zřejmě v dubnu, oslavil rok. „Má lásko, Erin, ty a náš syn jste to nejlepší, co mě kdy potkalo. Moc tě miluji. Moc ti děkuji,“ pronesl viditelně dojatý herec, který na začátku proslovu řekl, že se bude snažit nebrečet. Nepochybně ale spousta očí v sále slzela, včetně očí Jonathana Groffa.

Zdroje: CNN, X, YouTube

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Daniel Radcliffe

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz