Hlavní obsah
Umění a zábava

Kapela Mirai zahraje na Slovensku. Mají tam ale vůbec fanoušky?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký (CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mirai_Praha_2019.jpg)

Kapela Mirai 23. března startuje svoje turné po Slovensku. U našich sousedů se svou muzikou navštíví Bratislavu, Trenčín, Žilinu, Košice a Nitru.

Článek

Svým fanouškům naservírují svoje největší hity, jako například Chci tančit, Když nemůžeš, tak přidej nebo Yahoda. Otázkou však je - mají na Slovensku vůbec nějaké fanoušky?

Na to se kluci snažili společně přijít. Na kapelní profil nahráli video, kde obchází veřejná místa a kolemjdoucích se ptali, jestli znají kapelu Mirai. „Pojďme se přesvědčit o tom, že skutečně nejsme na Slovensku známou kapelou,“ uvádí video zpěvák a frontman Mirai Navrátil. Jak hledání fanoušků po bratislavském obchodním centru dopadlo, se můžete podívat níže.

„Bude na tom SK tour vůbec někdo??“ ptá se pobaveně bubeník kapely Šimon Bílý. V komentářích pod videem ale zjistíte, že Mirai skutečně slovenské fanoušky má. Lidé, kteří však hudbu poslouchají zásadně přes rádia nebo tak podobně, nebo je takový žánr jednoduše nezajímá, se k písničkám kapely Mirai vůbec nedostanou. „Je to možná tím, že vás (ani Marka Ztraceného) naše SK rádia vůbec nehrají,“ napadlo jednu ze slovenských fanynek.

Je to bohužel tak. Slovenská rádia musí dodržovat zákon z roku 2016. Ten říká, že slovenská rádia musí hrát více domácí hudby, zhruba 20 procent z celku. „Pro veřejnoprávní média platí pravidla ještě tvrdší. Do playlistů musí zařadit alespoň 35 procent domácí produkce. Další podmínkou je, že nejméně pětina písniček musí být nejnovější produkce, tedy maximálně pět let starých,“ zní citace zákona. Jeden ze sledujících kapely ale podotkl, že se kluci nejspíš ptali na špatném místě.

Tak se nechme překvapit, kolik Slováků na koncert do klubu Majestic nakonec dorazí. Určitě se tím pochlubí na svém profilu.

Zdroje:

Instagram

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/slovenska-radia-zacinaji-hrat-vice-domaci-hudby-narizuje-jim-to-zakon_201604011021_mvydrova

https://miraimusic.cz/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz