Hlavní obsah
Lidé a společnost

Koktovi a Dopitovi na ostří nože: My se staráme o děti, vy pořád pracujete, tvrdí muži

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: RebeccaVC1, CC BY-ND 2.0, Openverse

Agáta Hanychová a Ornella Koktová ochutnaly pěkně hořkou medicínu od svých manželů, když si je pozvaly do svého podcastu na platformě Herohero.

Článek

Pepa i Mirek jsou aktuálně otcové tří dětí, a tak holky přirozeně zajímalo, jaký je to pro ně pocit. Není žádným tajemstvím, že oba tráví s dětmi spoustu času, protože jak Ornella, tak Agáta, často pracují.

„Za mě supr. Já je strašně miluju, baví mě ta jejich bezprostřednost, ty pocity, které vychází z těch v ten moment,“ pochvaluje si Mirek, ale přiznává, že je pak také velmi unavený hlavně psychicky. Nejhorší je prý v současné době komunikovat s Kryšpínem, který je jeho vlastní syn. Tomu nedávno nastoupila puberta a jeho reakce na některé věci jsou překvapivé a zvládnout ho je těžké. Agáta upozornila na to, jak skvělý vztah má Mirek s holčičkami - Miou a Rozárkou. Dojímá ji, když běží první k němu a obejmou ho dřív než ji, naopak ona má zase bližší vztah s Kryšpínem, který teď raději vyhledává společnost mateřskou.

Pak přišel na řadu Josef, který se o děti staral úplně sám v době, kdy se Ornella účastnila soutěže Survivor. Toto období si prý velmi užíval, protože na svoje předchozí děti neměl tolik času jako teď, aby se mohl té péči věnovat dennodenně dopodrobna. „Ornella je rozlítaná kvůli svým firmám, pořád maká, takže já mám ty děti na krku prakticky pořád, mimo to, kdy jsou ve školce,“ práskl Josef, načež se Ornella šokovaně ohlédla na Agátu. „Jsi vůbec doma někdy?“ zeptal se v žertu Mirek. Ornella se ohradila slovy, že do Prahy jezdí pracovat dvakrát týdně. „No ale, když jsi doma, tak máš taky práci, natáčíš reklamy,“ oponoval Josef a to mu Ornella dala za pravdu. Rozhodně tím nechtěl říct, že by na své děti kašlala, když má čas, tak se jim věnuje.

Pomyslný bič si na sebe upletl i Mirek, když během Pepova vyprávění řekl, že rozumí tomu, co tím chce říct. Agáta se toho hned chytla a chtěla vědět, co tím myslel. „Vy jste obě strašně vytížené i doma, to si musíte obě uvědomit,“ začal Mirek. „Kolik hodin ty strávíš natáčením, reakcemi na tvoje fanoušky atd. A do toho si myslíš, že s těmi dětmi jsi. Pořád ale potřebuješ někoho, kdo na ně dohlédne, postará se. A od toho jsme tam my s Pepou večer, řídíme to, máme to pod dozorem,“ pokračoval Mirek a to už Agáta s Ornellou začaly tušit, že je tady něco špatně. „Uklidíme, vytřeme, umyjeme nádobí, dáváme vám ten pocit, že jste,“ vytahovali se pak ještě oba muži se smíchem, takže holky začaly vypadat, jako princezny, co doma nehnou prstem.

„To byl fakt blbý nápad,“ shrnula Agáta pozvání vlastních manželů do podcastu. Konverzace se pak ještě stočila k rannímu vstávání, kdy Ornella hned, co sejde shody Pepu komanduje, co udělal nebo neudělal, Agáta se prý na Mirka kolikrát ani neusměje. Téma se pak naštěstí změnilo, jinak by snad došlo na dva rozvody najednou. V závěru holky vyznaly svým drahým polovičkám lásku, že jedno oko nezůstalo suché. Také slíbily, že se budou snažit nebýt doma takové „megery“.

A o čem dalším si manželské páry popovídaly si můžete poslechnout sami.

Zdroje: podcast Agata a Ornella

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz