Hlavní obsah
Lidé a společnost

Král Karel III. chce urovnat vztahy s Harrym. Zřejmě pojede do Ameriky

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: White House, Public domain, Wikimedia Commons

Tato zpráva se objevila před pár dny v britském deníku The Mirror a jejím zdrojem jsou experti na královskou rodinu. Podle Toma Quinna král vedl diskusi o tom, že by opravdu do amerického Montecita, kde Harry s rodinou žije, odcestoval.

Článek

Kromě Harryho by se rád samozřejmě viděl i s Meghan, se kterou měl zpočátku velmi hezký vztah, a jejich dětmi. S pětiletým Archiem se setkal už několikrát, ale tříletou Lilibet viděl od jejího narození pouze jednou. Cesta s sebou však přináší velkou spoustu plánování, protože Karel má dost pracovních povinností a zároveň zdravotních obtíží. Už několik měsíců se léčí s rakovinou, takže je otázka, jak se bude král cítit a kdy bude připraven do Ameriky odjet.

Každopádně podle expertů je to z jeho strany velmi vstřícné gesto. Od té doby, co Harry a Meghan opustili královskou rodinu po vzájemných neshodách ohledně možností jejich rodinného života bez fotografů a dotěrného a hlavně všudypřítomného bulváru, jsou vztahy mezi králem a Harrym na bodu mrazu. Ještě horší je to mezi Harrym a Williamem, ale tam se žádné usmíření zatím nechystá.

Hřebík do rakve vztahu mezi zbývající královskou rodinou a jejími odpadlíky zasadily Harryho memoáry sepsané v knize Náhradník, které i po roce od vydání stále rezonují zdmi paláce. Karel, William i Kate to brali jako velkou zradu z Harryho strany, snad i dokonce popřeli, že by se k němu a Meghan nějak špatně chovali. Kdo knihu četl, může si obrázek udělat sám, ale jak se říká: Na každém šprochu pravdy trochu.

Král Karel se ale rozhodl, že je na čase zakopat válečnou sekeru. Vždycky si prý přál být vřelým dědečkem pro svá vnoučata, Archieho a Lilibet nevyjímaje. Uvidíme tedy, jak a hlavně kdy se mu podaří cestu do Ameriky uskutečnit a jak to celé nakonec dopadne.

Zdroje: The Mirror

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz