Hlavní obsah
Lidé a společnost

Král Karel III. má rakovinu, oznámil Buckinghamský palác

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: White House, Public domain, Wikimedia Commons

Buckinghamský palác 5. února večer oznámil smutnou zprávu. Králi Karlovi III. byla diagnostikována forma rakoviny, která nesouvisí s jeho operací zvětšené prostaty.

Článek

Král Karel totiž před pár dny prodělal operaci prostaty. Ta proběhla v pořádku a zřejmě se v těchto dnech měl vracet do svého pracovního nasazení. Jenže v oznámení Buckinghamského paláce stojí, že během zákroku byl zjištěn samostatný problém, který vzbuzuje obavy.

„Následné diagnostické testy identifikovaly formu rakoviny. Jeho Veličenstvo dnes zahájilo plán pravidelných léčebných procedur, během nichž mu lékaři doporučili odložit plnění veřejných povinností. Po celou tuto dobu bude Jeho Veličenstvo nadále vykonávat státní záležitosti a úřední papírování jako obvykle,“ stojí v prohlášení, které bylo umístěno i na oficiální instagramový profil krále a královny Camilly.

Karel se rozhodl o svém zdravotním stavu informovat proto, aby předešel zbytečným spekulacím. Velký dík vyjádřil svému zdravotnímu týmu, který zákeřnou nemoc odhalil včas. Král zůstává pozitivní a už teď se prý těší, až se opět v plné síle vrátí do své práce.

Podle časopisu People je možné, že princ Harry během několika dnů přicestuje do Británie, aby se se svým otcem sešel. Je sice smutné, že naděje na usmíření je vidinou této zákeřné nemoci, ale tak to prostě v některých rodinách chodí.

Zdroje: https://www.instagram.com/p/C2-Z6wfM5Ae/?img_index=1

https://people.com/king-charles-shared-cancer-diagnosis-prince-harry-prince-william-family-8558968

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz