Hlavní obsah
Lidé a společnost

Leoš Mareš vzal staršího syna na další túru: Zdolají spolu Kilimandžáro, než Jakub odjede na kolej

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: David Sedlecký (Wikimedia commons, CC BY-SA 4.0)

Leoš Mareš na to možná nevypadá, ale v srdci je velký dobrodruh. Už loni v srpnu vzal oba své syny do Peru, kde 4 dny putovali po slavné Inca trail.

Článek

Jakub i Matěj si tak zkusili několik dní odtrhnout se od civilizace, která přináší dary jako wifi, signál atd. Mladší Matěj čerpá z tohoto zážitku asi ještě dodnes, protože další expedici s otcem podnikl jen Jakub.

„Rozhodli jsme se zdolat se synem Kilimandžáro. Nejvyšší horu Afriky. Je to naše rozlučková cesta před tím, než Jakuba po prázdninách odvezu na kolej,“ napsal Leoš Mareš včera na svém Instagramu a připojil video z pondělí dopoledne, kde oba nastupují do auta. Tím pojedou do Národního parku Kilimandžáro a pak půjdou 8 dní pěšky, spát budou ve stanech. Leoš přiznal, že po celou dobu nebudou mít vůbec žádný signál, takže vlastně přijdou o to, jak dopadne čtvrtfinálový hokejový zápas mezi Amerikou a Českem.

„Nakonec se ukázalo, že když jsme dnes došli do tábora číslo čtyři ve výšce 4630 metrů, že je tady Wi-Fi. Díky tomu, teď sedím ve stanu. Jsou mínus dva stupně pod nulou a já na stories nahrávám naši dosavadní cestu, která trvá už čtyři dny, ale další čtyři dny ještě trvat bude a to nejtěžší máme stále před sebou,“ napsal Leoš, kterého se synem čeká ještě téměř 1200 metrů do vrcholu hory, kde je sníh a led.

Dnes Leoš přidal další video s odkazem na jeho příběhy, kde uvidíte víc, a s radostí v něm oznámil, že první den úspěšně dorazili do prvního tábora. Tam je čekalo přivítání od místních v podobě tance a zpěvu, ve kterém se objevilo spojení hakuna matata. To značí bezstarostnost. Ty ale Leoše i Jakuba jistě čekají, protože výstup na tak vysokou horu určitě nebude procházka růžovým sadem.

Nicméně oba jsou velmi stateční. Leoš stačil do svým příběhů nahrát cestu za první dva dny, kdy došli do výšky 3500 m. Během cesty si vzpomněl i svátek své ženy Moniky, který měla 21. května. Sdílel fotku jediné květiny, která v takové výšce a 5 stupních roste, a přidal vlastní píseň Miluju. A já už se těším na další storíčka, abych se mohla podívat, jak to oba muži zvládají.

Zdroje:

Instagram

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz