Hlavní obsah
Sport

Muradov prý má kontakty s balkánským organizovaným zločinem. Soud ho za to vyhostil z republiky

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Makhmud Muradov, CC BY-SA 4.0

Bojovník nejen pěstmi v roce 2019

Bojovník MMA Makhmud Muradov nyní musí řešit velmi nepříjemnou situaci. I když je v České republice už od roku 2011, kdy sem přicestoval kvůli studiu, jeho pobyt zde není jednoznačný.

Článek

Muradov prakticky od té doby, co sem přišel, svádí boj s úřady o povolení k přechodnému pobytu. Ani ten poslední však nevyhrál, protože letos v květnu mu byla žádost znovu zamítnuta. Začal bránit žalobou. Tu mu ale soud smetl ze stolu na základě informací policie a ministerstva vnitra.

Podle nich má totiž bojovník dlouhodobě udržovat kontakty se členky balkánského organizovaného zločinu, píše web Aktuálně. „Existuje důvodné nebezpečí, že by žalobce mohl narušit veřejný pořádek,“ řekla webu soudkyně Marcela Rousková. Ještě dodala, že toto ohrožení může pokračovat i v budoucnu. Utajovaná zpráva policejní centrály prý obsahuje ucelený obraz toho, jaké kontakty a činnosti Mach zde v republice rozvíjel ve vztahu k balkánskému podsvětí.

Sám Muradov ale nechápe, co vlastně udělal, protože mu žádný úřad není schopný říct konkrétní obvinění. „Ale nic špatného jsem neudělal, ani v rejstříku nemám žádný zápis,“ cituje jeho slova web Sport. Už v červnu v rozhovoru pro Deník N řekl, že vyzývá policii a ministerstvo, aby mu jasně řekli, pro koho má údajně pracovat. Přiznal sice, že zná nějaké lidi ze Srbska a Albánie, které potkává hlavně v tělocvičně, žádný z nich ale nepatří k mafii.

Nicméně, rozsudek soudu je pravomocný. Mach tedy musí Česko opustit, i když tu má přítelkyni a dceru Ruminku se zpěvačkou Monikou Bagárovou. Pokud se bude chtít vrátit, musí se prokázat platným vízem. Na něj tu ale může zůstat pouze 90 dní za půl roku. Momentálně se prý zdržuje v Polsku, kde se připravuje na zářijový MMA souboj v Brně. Redakce webu Sport ho požádala o vyjádření k rozsudku, Muradov ho však popírá. „Normálně mohu být v Česku a taky tu pořád jsem, v klidu. Není to poprvé, co mi to zamítli a já budu bojovat dál, protože vím, že mám nárok tady být. Nic jsem neudělal,“ řekl.

Tak uvidíme, jak to nakonec celé dopadne. I když se o Machovi říká, že se o svou dceru Ruminku příliš nezajímá, sem tam na jeho Instagramu fotku s ní nebo video najdete. Malá si zřejmě rozumí i se Sabinou Karáskovou, se kterou Mach momentálně chodí. A podle tohoto krátkého videa snad i společně bydlí.

Zdroje: Aktuálně, Sport, Deník N, Instagram

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Makhmud Muradov
Vyhoštění

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz