Hlavní obsah
Umění a zábava

Muzikál Beetlejuice bude mít evropskou premiéru. Zhostí se jí Hudební divadlo Karlín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: loewsjersey: Attribution-NoDerivs (CC BY-ND 2.0)

Beetlejuice, Beetlejuice, Beetlejuice… Když tohle jméno třikrát řeknete, portál do posmrtného života otevřete a vstoupit démonovi do našeho světa povolíte.

Článek

Film s názvem Beetlejuice z roku 1988 jistě všichni dobře znáte. Režíroval ho Tim Burton a obsadil skvělého Michaela Keatona a krásnou Winonu Ryder. Film se v roce 2016 dočkal i muzikálového provedení, které mělo premiéru na Broadwayi v New Yorku. A letos v listopadu se můžete těšit na první evropskou premiéru.

Ta se odehraje u nás v pražském Hudebním divadle Karlín. Už teď jsou v prodeji vstupenky a na první listopadové termíny rychle mizí. Roli Beetlejuice si zahraje Jan Sklenář a Lydii herečka Ines Ben Ahmed. V dalších rolích uvidíte například Evu Burešovou, Marka Lamboru, Marka Taclíka nebo Ivu Pazderkovou.

Muzikál má samozřejmě i svoje promo, které si vzal pod křídla moderátor Leoš Mareš. To on na svém Instagramu sdílel pozvánku na premiérové představení v Karlíně a ukázal, jak Sklenář a Ahmed vypadají v kostýmech. Dokonce je vzal s sebou do Atlanty, kde zhlédli tamní muzikál a celé akce se zúčastnili právě v kostýmech. Lidé se s nimi na ulici fotili a z obou se rázem staly hvězdy, možná větší než samotní divadelní herci.

V Americe má nové zpracování oscarového filmu úspěch, a tak samozřejmě doufáme, že to stejně dopadne i u nás. Češi mají obecně muzikály moc rádi. Záleží tedy na tom, kdo na něm pracuje a jak chytlavé jsou písně. Z pera Ondřeje Brzobohatého ale snad nikdy nevzešlo něco, co by se lidem nelíbilo. Tak se nechme překvapit.

Zdroje:

https://www.hdk.cz/cs/repertoar/beetlejuice

Instagram

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz