Hlavní obsah
Lidé a společnost

Nenápadná kráska Kristína Peláková: Zpívá od malička, její song Horehronie zná snad každý

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Vincent Hasselgård, CC BY-SA 2.0

Kristína v roce 2010 v Oslu

O slovenské zpěvačce známé pod jménem Kristína se toho moc nepíše. Není zkrátka ten správný typ pro slovenský nebo český bulvár. Na svém Instagramu má přes 65 tisíc sledujících a vydává jednu krásnou píseň za druhou.

Článek

Odkud se vlastně Kristína Peláková, jejíž hlas vás naprosto okouzlí, vzala? Dnes už sedmatřicetiletá zpěvačka se narodila ve slovenském Svidníku a už jako malá projevila talent pro zpěv, klavír a tanec. Vystudovala konzervatoř v Košicích a svou první píseň s názvem Som tvoja vydala už v roce 2007. Na ní spolupracovala se slovenským raperem Opakem. Do širšího povědomí se na Slovensku dostala o rok později, když přezpívala píseň od Beáty Dubasové s názvem Vráť mi tie hviezdy.

V naší republice se stala známou až po roce 2010, kdy probíhala mezinárodní pěvecká soutěž Eurovision. Kristína v ní reprezentovala Slovensko s krásnou písní Horehronie. Jistě si vzpomínáte na do zelené barvy laděný videoklip, kdy do zelené byli oblečeni jak tanečníci, tak Kristína. Text napsal Kamil Peteraj a když budete chtít vědět, co znamená Horehronie, zjistíte, že se jedná slovenský region. Krásný text vás vtáhne do prostředí tohoto zelesněného kraje, o kterém Kristína zpívá.

S písní vyhrála páté čtvrtfinále i první semifinále, do finále však nepostoupila. V semifinále skončila na 16. místě, v srdcích slovenských a českých milovníků hudby se umístila na vítězných příčkách. I když soutěž nevyhrála, od zpívání ji to naštěstí neodradilo. Dnes tak můžeme znát její krásné romantické písně, jako například Navždy, Pri oltári nebo Stále ťa mať, kterou nazpívala s Davidem Gránským, ale také písně laděné do diska. Zmínila bych třeba Ta ne nebo Si pre mňa best.

Pokud jste o této slovenské krásce slyšeli poprvé nebo jste ji od slavného Horehronie sledovat přestali, určitě stojí za to si její tvorbu poslechnout. A když ne ona, tak vás okouzlí aspoň její půvab. Toho si všiml i její současný manžel, Marián Kavulič, kterého si vzala v roce 2016. Zpěvačka svoje soukromí, ani na Instagramu, příliš nepropírá. Dokonce utajila i svoje těhotenství. Na začátku května 2021 se jí narodil syn Radoslav a svou novou rolí matky se svým fanouškům pochlubila téměř na konci měsíce.

Podobu svého synka skrývá, což už dneska není žádným překvapením. Raději svým sledujícím představuje nové písně, mezi které patří loňská skladba Tancuj a úplně nejnovější píseň Snívám. Ta vyšla v pátek 27. září i s videoklipem a už má okolo 19 tisíc shlédnutí. Lidem se líbí, takže je jasné, že Kristína ani po letech svůj talent neztratila.

Zdroje: Wikipedie, Instagram, YouTube

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz