Hlavní obsah
Umění a zábava

Přátelství, které přetrvalo: Wood, Astin, Monaghan a Boyd po letech stále spolu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Miguel Discart, CC BY-SA 2.0

zleva: Wood, Astin, Boyd, Monaghan na ComicConu v Bruselu na jaře 2024

Jestli jste i po dlouhých dvaceti letech stále věrnými fanoušky trilogie Pána prstenů, ať už spíš knižního, filmového nebo obou, jistě vás tenhle článek potěší. Hobiti se totiž s koncem společenstva nesmířili.

Článek

Je to už neuvěřitelných 20 let, co byl uveden třetí díl Pán Prstenů: Návrat krále. Sauron byl poražen, Středozemě deratizována od skřetů, lidstvo přežilo, Aragorn se stal králem, elfové opustili Středozem a Hobiti se šťastně vrátili do rodného Kraje. A i když nakonec i Frodo se rozhodl opustit milovanou zem a přátele, skutečné přátelství mezi představiteli Hobitů neskončilo.

Už hodně dlouho sleduju Instagram Dominica Monaghana neboli Smíška, a zdá se, že Domovi se tak nějak nechce opustit tolkienovský svět. Zpočátku na svém profilu sdílel příspěvky jen se svým hobitím kamarádem Pipinem, kterého hrál Billy Boyd. Dělali, možná stále dělají, spolu podcast, takže jejich společné fotky nebo videa byly skoro na denním pořádku. Postupně ale začal přidávat i příspěvky, kde se občas objevil Elijah Wood (Frodo) a Sean Astin (Samvěd Křepelka).

„Listovala“ jsem Domovým profilem tak dlouho, až jsem narazila na první příspěvek, ve kterém se herci, zatím kromě Wooda, sešli na společné večeři v New Yorku. Bylo to v prosinci 2021, takže vlastně 20 let od natáčení prvního dílu Pána prstenů. Film byl uveden až v lednu 2002. Jestli to byl ten důvod vzniku jejich nové tradice, nevím, nicméně od té doby se jejich společné fotky z večeří, společného focení nebo jiných akcí začaly na Dominicově profilu objevovat čím dál častěji.

Nevím jak vás, ale mě pokaždé dojme, když je vidím spolu. Je v tom jakási nostalgie, která mi připomíná ten pocit z toho, když se dívám na Pána prstenů nebo ho čtu. Ať si každý o tom myslí a říká, co chce, je to prostě geniální dílo. Lidi to stále baví, čehož jsou důkazem besedy, které herci spolu dělají. Mezi ty nejnovější patří DragonCon nebo akce FanX 2024, které se namísto Astina účastnil John Rhys-Davies (trpaslík Gimli). Musím říct, že funny story z natáčení o kyblíkách na čůrání a kakání, kterou na DragonConu vyprávěl Billy, byla velmi zábavná.

Všem to spolu pořád ladí, dost věcí si stále pamatují, čemuž se není moc co divit. Za ty roky tyhle historky museli říkat už tolikrát. Ale lidí, které je ještě neslyšeli, stále přibývá.

Zdroje: Instagram, YouTube

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz