Hlavní obsah
Umění a zábava

S kapelou Linkin Park bude vystupovat zpěvačka Emily Armstrong. Její hlas zní úžasně

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jakub Janecki, CC BY-SA 4.0

Chester Bennington

Kapelu Linkin Park si snad nikdo nikdy nedokázal představit bez Chestera Benningtona. Po jeho smrti se kapela stáhla, nyní však vyšla na zpět na světlo s novou zpěvačkou i albem.

Článek

Rocková kapela Linkin Park je dnes už legendou. Vznikla už v roce 1996 v Kalifornii a založil ji Mike Shinoda a Brad Delson. Postupně se k nim přidali i další členové, nevyjímaje skvělého zpěváka Chestera Benningtona. Rázem tak vznikla kapela, kde se spojil rap, metal, později i prvky popu.

Ani si už nevzpomínám, kolik mi bylo, když jsem o kapele slyšela poprvé. Myslím, že to bylo někdy na táboře. Jednou za čas vedoucí pořádali diskošku a asi tak o dva, tři roky starší kluci vždycky dostali prostor pro breakdance, jakmile zazněla píseň Freestyler. Sice tenhle song s Linkinama nemá nic společného (já si ale ve svých asi 13 možná myslela, že ano), ale nějakým záhadným způsobem jsem se k nim v té době dostala.

Život Chestera jsem nikdy úplně nesledovala. Nicméně, jeho písně se mi vryly pod kůži. Jeho hlas byl fenomenální. Představa, že by kapela někdy vystupovala s někým jiným, byla naprosto nereálná. A přece k tomu došlo.

Když kapela 24. srpna umístila na svůj Instagramový profil odpočet, lidé hádali, o co asi tak může jít. Jeho konec nastal 28. srpna, nic se však nestalo. Až o den později se objevil další příspěvek. „Staň se součástí něčeho 5. září,“ lákal popis fotografie. A tentokrát se něco skutečně stalo.

Nejenže po 7 letech vyšla nová píseň s názvem The Emptiness Machine, kterou kapela představila na koncertu v Los Angeles pro své fanoušky v komunitě Linkin Park Underground, ale zároveň světu představila svou novou zpěvačku. Jedná se o osmatřicetiletou Emily Armstrong, členku kapely Dead Sara. Kromě zpěvu také hraje na kytaru a skládá.

Musím říct, že nová skladba je pecka! Emily má skvělý hlas, na ženu chraplák, který vám na těle zanechá husí kůži. Nedá se říct, že by kapela navázala tam, kde s Chesterem přestala, protože Chestera nemůže nikdo nahradit. Stejně to zřejmě vnímá i ostatní členové kapely, protože 15. listopadu vyjde jejich nové album s názvem From Zero, tedy Od nuly.

Během koncertu v LA samozřejmě zazněly i písně, které nám jsou známy z úst a hlasivek Chestera. Emily se jich však zhostila se ctí. I ona si jistě uvědomuje těžkost jejího nového údělu a také to, že u některých skalních fanoušků Linkin Park možná upadne v nemilost. Myslím ale, že si zaslouží dostat šanci. A ne jako náhradník, ale jako nová zpěvačka nové kapely Linkin Park.

Pokud i vy jste zvědaví, jak to Emily půjde, můžete navštívit jeden z jejich nejnovějších koncertů na počest nového alba. Ty proběhnou v LA, Londýně, New Yorku, Hamburku, Bogotě a Soulu. Na rozpis termínů se můžete podívat zde nebo zde.

Zdroje: Wikipedia, Instagram

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz