Hlavní obsah
Umění a zábava

Šárka Krausová a Lukáš Vaculík: Ke slavnému příjmení se nehlásila, začali spolu natáčet až teď

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Petr Chodura, CC BY-SA 4.0

Šárka v roli Anežky ve hře Terezka Divadla na Vinohradech

Šárka Krausová, dříve Vaculíková, má slušně rozjetou hereckou kariéru. A i když si možná někdo myslí, že jí k tomu pomohlo slavné příjmení, není tomu tak.

Článek

Herečka Šárka Krausová je Krausovou teprve přes dva roky, a i když je nyní spojena se slavným jménem, byla spojena s jiným slavným jménem už od svého dětství. Jejím strýcem je totiž idol dívčích a dnes už i ženských srdcí Lukáš Vaculík. I přes rodinná pouta a hereckou kariéru, kterou se oba vydali, se spolu před kamerou potkali teprve teď.

Právě teď se totiž natáčí druhá řada peprného seriálu Vyšehrad, kde Šárka ztvárňuje Lucii, manželku fotbalisty Lavického. Toho hraje Jakub Štáfek, se kterým se Šárka už v hereckém milostném poměru ocitla, a to v seriálu Ulice. Ve druhé řadě Vyšehradu se ale kromě starých známých postav objeví i Lukáš Vaculík. Šárka v rozhovoru pro zpravodaj iDnes prozradila, že jeho postava fotbalového trenéra s Lucií flirtuje.

„Tak to bylo ve scénáři. Oba nás to rozesmávalo, a když na mě Luky „hodil flirtovací oko“, vždycky mi cukaly koutky, protože tenhle pohled u něj vůbec neznám,“ řekla Šárka s tím, že na začátku jejich spolupráce byla trochu nervózní. Strávili spolu ale asi šest dní v kuse a stihli probrat spoustu věcí. Také se jí líbilo sledovat ho při práci. „Je inspirativní po všech stránkách – umí být naprosto svůj, normální, obyčejný, otevřený všem, jak ho znám z rodiny. Nedělá ze sebe hvězdu, je osobnost.“

Nyní se zdá, že ke svému slavnému strýci vzhlíží. Ještě v dubnu v rozhovoru pro web Prima Ženy se ale přiznala, že na jméno Vaculík byla dříve už trochu alergická. Dokonce, když se hlásila na DAMU, dělala to tajně. Teprve až poté, co byla přijata, se to rodina dozvěděla. Během studií se ke slavnému příjmení nehlásila. Není se čemu divit. Je známo, že děti slavných to obecně na významných školách nemají moc jednoduché.

Zdroje: iDnes, Prima Ženy

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz