Hlavní obsah
Lidé a společnost

Starosta Novotný a jeho nevymáchaná pusa: Slováček je deb*l a Anička umře za rok a půl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký, CC BY-SA 4.0

Řeporyjský starosta Pavel Novotný zase ukázal svou nevymáchanou pusu a charakter, který bohužel nemá.

Článek

Na svém profilu sociální sítě X (dříve Twitter) sdílel fotku saxofonisty Felixe Slováčka, jak se drží kolem ramen se třemi ženami. Na sobě mají trička s nápisem Stačilo! a jednou z nich je, podle webu Expres, šéfka Komunistické strany Kateřina Konečná.

Jakožto člen strany ODS si to Novotný asi vzal příliš osobně a k fotce proto napsal: „Felix byl vždycky debil.“ Redakce webu Expres ještě cituje další část textu, která však u fotky na síti X už není. „Dávám mu pokoj asi rok a půl, co vím, že mu zemře dcera. Anička, bohužel, nemá žádnou šanci. Ale tohle přehnal,“ zní zbytek komentáře. Tímhle výrokem Novotný naštval velkou spoustu lidí. Dokonce poslanec za hnutí ANO Martin Kolovratník mu vyhrožuje, že mu dá „strašně moc do držky“. Novotný mu napsat, kde se potkají.

Redakce Expresu oslovila samotného Slováčka, aby se k Novotného výroku vyjádřil. „Já na takové lidi, jako je on, nebudu vůbec reagovat. To, co napsal, je ošklivé, velmi ošklivé a divím se, že něco takového vůbec vypustí. Cokoliv bych k tomu řekl, to by nebylo slušné. Normální člověk tohle neudělá,“ řekl muzikant. Novotný následně uznal, že se nevhodného komentáře ohledně s rakovinou bojující Aničky měl zdržet. Omluvu, dle nás ne příliš upřímnou, sdílel i na svém profilu.

„Tak já se tedy omlouvám, za zcela nevhodný tweet týkající se rodiny Slováčkovy (Slováček s Patrasovou prostě, neumím to skloňovat). A jděte na týden do prdele. Omlouvám se upřímně a nesmírně svého tweetu lituji,“ napsal starosta. Tento příspěvek však přišel až po několika dalších, ve kterých si vůbec neuvědomoval, co vlastně řekl špatně, nebo si stěžoval, že za pravdu se dneska pranýřuje. „Zkurvený Twitter. Ona to ví. Bulvár to ví. Já to nesmím outlocitnému Twitteru sdělit. A nejvíc to budou soudit outlocitní debilové, co o tom nic neví. Já vše. Proto dávám té krávě Patrasové a tomu hovadu Felixovi pokoj. Tady ta doba fakt není pro mě. Jste pokrytci. Smazal jsem, omlouvat se NEBUDU a jděte do prdele,“ napsal Novotný ve třech příspěvcích.

Zřejmě vůbec nechápe, čím si vysloužil obrovskou kritiku od svých sledujících. Nikomu nepřísluší vynášet takové soudy, ani rodina nemocného neví, jak to všechno může nakonec dopadnout, natož nějaký Novotný, jehož éra v bulváru už dávno skončila. No a jako politik se zatím také moc nepřevedl. Jeho výroky jsou kolikrát velmi za hranou, šéf strany ODS Petr Fiala by s tím rozhodně měl něco dělat.

A co Anička? Ta naštěstí měla jiné starosti, než se zajímat o Novotného příspěvek. Podle svých insta-příběhů vystupovala na koncertech v Benešově a Vestci.

Zdroje:

X, Expres, Instagram

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz