Hlavní obsah
Umění a zábava

Televize Nova slaví 30 let svého vysílání. Připomeňte si legendární pořady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Foto: Alík2002, Public domain, Wikimedia Commons (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:TV_Nova_logo_2017.png)

Televize Nova patří dnes už ke stálicím našeho televizního vysílání a za těch 30 let si našla svoje věrné fanoušky.

Článek

Zatímco dnes se v jejím repertoáru objevují spíše seriály, v roce 1994 nabídla divákům pořady, které patřily k vrcholům televizní zábavy. Vzpomenete si ještě například na soutěžní pořad Kolotoč, který uváděl tehdy devatenáctiletý Pavel Poulíček? Nebo na pořad Rande? To byla jakási televizní seznamka, kterou měl pod palcem manželský pár Slávek Boura a Markéta Mayerová.

Obecně televize Nova, která začala své vysílání přesné 4. února v 19 hodin, představila spoustu nových moderátorských tváří i herců. Petr Rychlý a Bára Štěpánová provázeli pořadem Ptákoviny, sourozencům Gondíkovým patřilo večerní vysílání v podobě oblíbené GO-GO show, trochu jiný typ zábavy přinesl Petr Novotný a jeho Novoty a začínající zpěváci se mohli ukázat v pěveckém pořadu Do-re-mi.

Nechybělo ani zpravodajství, kde jste se mohli seznámit s Míšou Dolinovou nebo Reyem Korantengem. Ten později spolu s nestárnoucí Lucií Borhyovou utvořil nejstabilnější pár Televizních Novin. Ranní ptáčata mohla už od 7. února vstávat se Snídaní s Novou.

Pozdrav Čágo bélo, šílenci se stal legendárním, když se na obrazovky dostal hudební pořad Eso, který tenkrát moderovala Tereza Pergnerová. Už v roce 1995 přišel čas na první český sitcom Nováci a o rok později lidé mohli sledovat další seriál Hospoda.

Kromě pořadů zábavních, jako Horoskopičiny, soutěžních, jako Riskuj, Natočto, nabídla televize i pořad erotický, který nesl název Peříčko. Prostor dostaly i pořady s politickým tématem. Politickou satirou se zabývali Jana Bubílková a Miloslav Šimek v pořadu Politické harašení a trochu žhavější byl pořad Kotel, ve kterém ve vlastní šťávě vařila drsná Michaela Jílková. Na stranu občanů se pak stavěl pořad Občanské judo.

Tohle byly pořady, které k obrazovkách přitáhly nové diváky. Je ale jasné, že během těch 30 let televize o nějaké zase přišla. Je to vinou dalších nových televizních stanic, nových streamovacích platforem a také vinou toho, že místa zábavních pořadů obsadily spíš seriály. Každý nový pořad je sice vítán, časem ale zevšední a zůstane bez nápadu.

Tak se nechme překvapit, čím nás televize Nova překvapí v dalších letech. Myslíte, že za 30 let bude ve studiu Televizních novin stále sedět Rey a Lucie?

Zdroj: https://tv.nova.cz/clanek/536612-tak-sel-cas-s-tv-nova-pripomente-si-zacatky-legendarnich-hvezd-poradu-a-serialu

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz