Hlavní obsah
Aktuální dění

Tragédie: Zemřel Karel Heřmánek

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jan Polák, CC BY-SA 3.0

Karel Heřmánek v roce 2012

V neděli ráno se v našich médiích objevila šokující zpráva. Divadelní a filmový svět náhle opustil úžasný herec Karel Heřmánek (†76).

Článek

Ke smrti mělo dojít v sobotu v odpoledních hodinách. Heřmánkova rodina vydala prohlášení na facebookových stránkách Divadla Bez zábradlí. „Včera v odpoledních hodinách nás tragicky opustil náš milovaný manžel, tatínek a dědeček Karel Heřmánek. Bolest, která nás zasáhla, je nezměrná. Děkujeme za veškeré projevy soustrasti a prosíme o respektování soukromí. Heřmánkovi,“ stojí v prohlášení. Po pouhých 30 minutách se pod ním objevilo na 180 smutných a zdrcených komentářů. Karel Heřmánek byl velmi oblíbený a charismatický herec i dabér. Právě v dabingu se seznámil se svou druhou ženou Hanou. S ní má tři syny, z nichž jedním je také herec Karel Heřmánek mladší, a z prvního manželství ještě dvě dcery.

Ty, kteří Karla staršího obdivovali a rádi sledovali jeho filmy, samozřejmě zajímá, jak k tragédii došlo. Podle informací zpravodaje iDnes se měl herec zastřelit na střelnici. „Mohu potvrdit, že na střelnici muž ročník 1947 proti sobě obrátil zbraň a zastřelil se. Bližší podrobnosti policie prozatím uvést nemůže, vše je předmětem šetření,“ řekla webu mluvčí policie pro Středočeský kraj.

Nabízí se otázka, co k takovému činu herce vedlo. Jeho syn, Karel mladší, přitom na svém Instagramu sdílel video ze společného focení z otcem. Oba si ho užívali. Focení sice odkazuje na jiný příspěvek z roku 2020, možná ale právě Karel mladší chtěl tímto způsobem uctít památku na tátu. Nám ostatním už bohužel zbývá si slavného herce připomínat v jeho nejslavnějších rolích, například fešák Hubert, zapomnětlivý čaroděj, Lucifer z pohádky S čerty nejsou žerty, nezapomenutelný je ve filmu Smrt krásných srnců nebo Krakonoš a lyžníci.

Zdroje: iDnes, Facebook, Instagram

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz