Hlavní obsah
Umění a zábava

Viggo Mortensen, Clive Owen nebo Daniel Brühl: To jsou hlavní hvězdy filmového festivalu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Alan Langford, CC BY-SA 2.0

Už příští týden v pátek vypukne 58. ročník karlovarského filmového festivalu. Ten každoročně hostí několik významných zahraničních herců, režisérů.

Článek

Ale také naše herecké hvězdy mají šanci projít se po červeném koberci. Loni koberec bezesporu patřil Johnnymu Deppovi, který byl, po všech svých soudních řízeních s exmanželkou Amber Heard, velmi očekávanou hvězdou. A kdo do Varů zamíří letos?

Fanouškům legendární trilogie Petera Jacksona Pán prstenů jistě zaplesala srdce, když se včera na oficiálním Facebooku festivalu objevila fotka herce Vigga Mortensena. Ten v trilogii ztvárnil neohroženého chodce Aragorna, právoplatného krále Gondoru. Kromě toho Viggo však zářil ve filmu Zelená kniha, jako Aragorna si ho ale pamatují snad všichni fanoušci fantasy žánru. Viggo za slavnostním zahájení převezme Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary.

Další hvězdou se stane britský herec Clive Owen. I ten převezme Cenu prezidenta, a zařadí se tak k neméně významnému ocenění Zlatý glóbus nebo ceně BAFTA. Owena si můžete pamatoval z filmu Král Artuš z roku 2004, Sin City - město hříchu nebo Královna Alžběta: Zlatý věk. V posledních letech se herec věnuje spíše seriálům. Letos je shlédnutí krimi seriál Monsieur Spade, kde Clive ztvárňuje detektiva Sama Spadea.

Dalším významným hostem bude německo-španělský herec Daniel Brühl. Toho můžete znát například z filmu Captain America: Občanská válka, kde hrál teroristu Helmuta Zema, jehož intriky zapříčinily rozklad Avengers a boje mezi členy. Mezi jeho novější filmy patří snímek Na západní frontě klid z roku 2022. Daniel několikrát získal Evropskou filmovou cenu a kromě hraní se věnuje také produkci a režii.

Kdo další bude hostem festivalu, na to se můžete podívat zde. Mimo to se dozvíte, že na slavnostním zahájení bude hrát britská kapela Kosheen. Vystoupí před hotelem Thermal a koncert bude pro veřejnost zdarma. Také vás jistě zajímá, jak je na tom prezident festivalu Jiří Bartoška. Ten v současnosti bojuje opět s rakovinou, ale podle jeho lékaře „Barťák je připraven na spuštění KVIFF 2024“, jak řekl časopisu Blesk.

Zdroje: Facebook, Blesk

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz