Hlavní obsah
Lidé a společnost

Ztráta bolí: Klusovi přišli o milovaného pejska

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: David Sedlecký, CC BY-SA 4.0

Tomáš Klus v roce 2014

Letos v dubnu se rodina Tomáš Kluse rozrostla o další čtyři tlapky. Se svou ženou Tamarou do rodiny přivedl štěně dalmatina, které dostalo jméno František.

Článek

Děti ho milovaly, spřátelil se s ostatními psími členy rodiny, rodina ho brala na cesty, dokonce mu založila vlastní instagramový profil. Jenomže před pár dny musel František do psí nemocnice. „Rozkousal psí pískací hračku a spolkl pískátko. Ucpalo mu střevo. To prasklo. Tři hodiny byl na sále. Teď je na JIP,“ napsal před týdnem vystrašený Tomáš na svůj profil a přiložil fotku Františka s oblíbenou plyšovou hračkou.

Celá rodina ho o víkendu byla navštívit na oddělení veterinární nemocnice. Nejvíce pusinek si vysloužil Tomáš, jemuž oblízal celý obličej. „Nekonečno díků, že můžeme bojovat dál,“ okomentoval video zpěvák. Jenže ten boj skončil dřív, než vůbec začal. V neděli odpoledne Tomáš sdílel další fotku se svým psím miláčkem a Tamarou.

Jenže i když z fotky čiší štěstí, z jejího popisu už ne. „Milovaný kamaráde, náhoda je blbec, když krade. Přišel jsi, aby jsi vyléčil bolavý srdce, co dostala strach z toho, že soucit a láska jsou na ústupu. Bylo té lásky v Tobě tolik, že i nejzarputilejší nedůvěřivci podlehli s něhou a nešlo je od Tebe odtrhnout. Všechny ty smutky jsi rozpustil do svých puntíků a vrátil jsi nám víru v barevný svět. Koukej se brzo vrátit. Poznáme se podle pusinek, co chutnají jako šunkofleky,“ napsal zdrcený Tomáš a poděkoval Františkovi za to, že stmelil jeho rodinu.

Přitom ještě loni v srpnu prodělala jinou ránu osudu, když jí vzal fenku Kapku. Pejska rasy husky poznal Tomáš v roce 2010 na Palmovce, kde chytal kapky. Odtud pak vzniklo fenčino jméno. Jako loni, tak i dnes se Tomáš a jeho rodina dočkala velké vlny podpory od fanoušků.

Zdroje: Instagram

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Dalmatini

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz