Hlavní obsah
Lidé a společnost

Hana Maciuchová nemohla mít děti. Vše odkázala rodině, bratr a sestra si přišli na miliony

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons/CC-BY-SA-4.0/ David Sedlecký

Sestra jí byla oporou do jejího posledního okamžiku na tomto světě.

Moc si přála mít vlastní děti, ale osud jí to jednoduše nedopřál. O to více herečka Hana Maciuchová zahrnovala láskou své nejbližší. Nejenom partnery, ale hlavně sourozence Milana a Silvii, které žili na Moravě. Myslela na ně i v závěti.

Článek

Právě u milované sestry v Olomouci strávila herečka Hana Maciuchová poslední období svého života. Bylo to v době, kdy už byla smířená s tím, že rakovinu nedokáže přemoci. Naposledy vydechla 26. ledna 2021 ve věku 75 let.

Tak trochu na poslední chvíli

I když tušila, že se její čas na tomto světě krátký, sepsání závěti si nechala tak trochu na poslední chvíli. Závěť sepsala vlastní rukou jen pár měsíců předtím, konkrétně pak v listopadu roku 2020. Myslela v ní zejména na své nejbližší - sestru, bratra a také sestřenici.

Deníku Blesk se podařilo vypátrat, že bratrovi Milanovi odkázala 2 miliony v hotovosti a také osm let staré auto Škoda Octavia. Milovaná sestra Silvie a její manžel Ivan získali díky dědictví pražský byt a chalupu v Českém ráji. Když sepisovala závěť, nezapomněla ani na sestřenici Bandu, které odkázala 100 tisíc korun.

Byly jako spřízněné duše

Oblíbená herečka byla během svého života se sestrou v kontaktu prakticky každý den. Jakoby na sebe byly napojené, a nedokázala jedna bez druhé existovat. „Bavily jsme se spolu denně, a když jsme se zrovna nebavily, tak jsme si psaly SMS zprávy. Bavily jsme se o všem. O životě, tak jak přicházel a bohužel i jak odešel,“ prozradila Silvie.

Starší sestru brala jako inspiraci. Obdivovala zejména její pracovitost, odpovědnost a neskutečnou píli. „Úžasná sestra, prosmály jsme celá odpoledne. Skvělá žena,“ popsala dojatě.

Bratrovi byla skoro jako maminkou

Hana Maciuchová byla ze sourozenců tou nejstarší. O dva roky mladšího bratra Milana svědomitě hlídala už od jeho čtyř let. Rodiče toho totiž měli hodně, pracovali a také hráli v ochotnickém divadle.

„Naše maminka nás nechala samotné chodit do školičky v Obloukovce. Měla neuvěřitelné nervy, bylo to tak 150 metrů po chodníku, pak přes křižovatku. Rodiče byli oddaní svému koníčku někdy až moc,“ uvedla Maciuchová v knize Cibulka v pyžamu.

Matkou se nikdy nestala

Přestože sama pocházela ze tří sourozenců, nikdy se maminkou nestala. Nebylo to snad proto, že by si to nepřála, ale jednoduše to nešlo. V roce 1980 totiž vážně onemocněla a musela na operaci. „Když jsem se po ní probrala, tak ke mně přišli lékaři a oznámili mi, že už nikdy nebudu mít děti,“ popsala herečka.

Tehdy se jí zastavil svět, byla to pro ni tragédie až z toho dostala silné horečky. Měla pocit, jako kdyby se jí zapálil mozek. „Nebyly tam žádné komplikace, jen mne prostě takhle zničila ta zpráva,“ svěřila se.

S nepříjemnou skutečností se ale nakonec dokázala srovnat a života si užila naplno i bez vlastních potomků. „Byla bych blázen, kdybych nežila. Nechápu, jak někdo může dobrovolně rezignovat na život,“ dodala Maciuchová.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz