Hlavní obsah
Lidé a společnost

Janě Paulové vyhrožovala maminka, že jí nepůjde na svatbu. Chtěla, aby domů přivedla doktora

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons/CC-BY-SA-4.0/David Sedlecký

Jazzman v rodině? Paulová si to musela prosadit.

Za tři roky to bude jubilejních padesát let, co se herečka Jana Paulová provdala za hudebníka Milana Svobodu. Rodiče ale jejich lásce zpočátku nepřáli a trvalo dlouho, než se smířili s tím, že budou mít v rodině jazzmana.

Článek

V sobotu 12. října 2024 čeká herečku ze seriálu Jedna rodina Janu Paulovou velký den. Bude totiž jednou z účastnic letošní řady StarDance. Mezi jejími příznivci v hledišti určitě nebude chybět manžel Milan Svoboda, se kterým je herečka většinu života. Seznámení a začátky přitom nebyly snadné.

Poznala ho během studií

Když Paulová svého budoucího osudového partnera poprvé spatřila, bylo jí teprve devatenáct let a měla celý svůj život před sebou. Milan Svobodu poznala během studií na DAMU, byl o čtyři roky starší, a jeho charisma jí naprosto uchvátilo.

Ačkoli tak netušila, kam se budou jednou ubírat její profesní kroky, v jednom měla jasno, chce mít po ho mít po svém boku. Jenže to se vůbec nelíbilo jejím rodičů, hlavně pak mamince, která měla o muži pro svou dceru zcela jiné představy.

Maminka si přála v rodině lékaře

Jazzman s dlouhými vlasy jim nejspíš nepřišel dostatečně důvěryhodný. „Rodiče nám v tom hrozně bránili. Maminka neodhadla, že jsem potkala úžasného chlapa. Nechtěla nám jít ani na svatbu. On měl tenkrát dlouhé vlasy, byl to takový jazzman, a ona si představovala, že jí přivedu nějakého pana doktora,“ svěřila se Paulová v rozhovoru pro MF Dnes.

Jenže Paulová si svůj výběr nenechala vymluvit a Milana Svobodu si opravdu vzala. Svatba byla před lety netradiční, ale o to krásnější. „Nebyla jsem v bílém, a když jsme vycházeli z radnice, hrál nám Pražský bigband. Vzala jsem si Svobodu, co mi celý život dává lásku a svobodu,“ zavzpomínala si před časem na sociálních sítích.

Dvě dcery a stále zažehnutá jiskra

Herečka postupem let porodila manželovi dceru Anežku a Adélu. Rodina drží pohromadě dodnes, i když Anežka s britským manželem žije na Normanských ostrovech. Díky ní se ale Paulová stala před časem babičkou a společně s vnučkou Allegrou se snaží trávit co nejvíce času a na Normanské ostrovy pravidelně létá.

Recept na dlouhodobě spokojené manželství je podle Paulové vcelku jednoduchý. Klíčové je, aby v něm zůstala upřímnost, oba manželé by si měli říkat věci tak, jak skutečně jsou. „Dovolíme si říkat navzájem věci bez obalu, i ty nelichotivé pojmenovat na rovinu a zároveň s láskou,“ uvedla.

Hlavně jeden druhého nevlastnit

Jelikož jsou spolu už opravdu dlouho, pro oba je důležité, aby měli pocit volnosti. „Jsme dvě osobnosti, celkem výrazné a dokážeme se vzájemně pochopit. Nejsme majiteli toho druhého. Díky tomu můžete žít vedle jednoho parťáka, kterého můžete i celý život milovat.“

Je ale evidentní, že je jejich láska stejně silná, jako na samotném začátku. Koneckonců není to tak dávno, co Paulová sdílela na sociálních sítích společnou fotku s vyznáním lásky. „Žijeme spolu takhle dlouho a intenzivně, tak jsem to tak cítila. Proto jsem to napsala. A manžel to také říká a chová se tak,“ dodala.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz