Hlavní obsah
Lidé a společnost

Jaroslav Dušek denně pije destilovanou vodu. Povídám si s ní, říkám jí Matka Voda

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons/CC-BY-SA-2.5,2.0,1.0/Ben Skála

Baví ho žít tak trochu mimo systém, více v souznění s přírodou.

Velmi netradiční styl života preferuje oblíbený herec Jaroslav Dušek. Tušíte třeba, jak se celé dny stravuje? Překvapivě mu stačí jen jedno jídlo denně. K pití pak volí destilovanou vodu.

Článek

„Chci být prostě blíž přírodě,“ říká otevřeně herec Jaroslav Dušek. Toho mnoho z nás pamatuje jako učitele přicházejícího s nabídkou kvalitního sexu z Pelíšků. Umělcem je dodnes, ale média mnohem více zajímá jeho osobní život, který je pro mnoho lidí zcela nepochopitelný.

Moc toho nesní

Herec otevřeně říká, že jeho jídelníček není složitý, protože mu stačí sníst pouhé jedno jídlo denně. Většinou nesnídá a často mu stačí klidně i jen polévka. „Prostě jsem vypozoroval, že jím zbytečně mnoho, a začal jsem jíst méně a menší porce. Dnes bych již jen tak bez přípravy nedokázal sníst klasické jídlo včetně polévky a dezertu,“ prozradil v rozhovoru.

Jeho původní myšlenkou bylo jíst dokonce jen obden, ale to se mu nedařilo dodržovat. „Třeba jsem se přistihl, že jsem v půstový den uzobl automaticky pár oříšků. Tak jsem se rozhodl, že budu jíst denně, ale málo. Cítím se tak lépe,“ popsal.

Proč nejí maso?

Dušek se před časem rozhodl, že ze svého už tak skromného jídelníčku vyřadí maso. Přešel plně na čistě rostlinnou stravu. Je si jistý, že lidské tělo lépe načerpá energii z rostlin, protože jsou blíž slunci. „Maso vznikne až o kousek dál od slunce, protože zvíře musí tu rostlinu sníst, nebo musí dokonce sníst i jiné zvíře.“

Sám se ale za vegetariána nepovažuje, protože úplně důsledně nekontroluje v čem je či není něco živočišného. „Já to nemám úplně prozkoumané a nevím, v které čokoládě je nějaká emulze, která je z masa.“

Milovník květů všeho druhu

Vůbec nejraději si pak Dušek pochutnává na tom, co roste venku. Ať už na jeho zahradě či v lese. „Miluju čerstvý česnáček, výborné jsou pampelišky, sedmikrásky, lichořeřišnice. Velmi jemnou chuť má květ růže, opravdu skvělé jsou macešky,“ vyjmenoval.

„Jím prostě to, co zrovna v tu chvíli roste. Když máme na zahradě třešně, tak jím třešně. Když máme jablka, jím jablka,“ je i milovníkem ovoce.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz