Hlavní obsah
Lidé a společnost

Jiří Korn dodnes s láskou pečuje o postiženého syna. Trpí mozkovou obrnou, epilepsií a autismem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons/CC-BY-SA-4.0/David Sedlecký

Je to skvělý hudebník, ale také člověk.

Soukromý život zpěváka Jiřího Korna je stejně pestrobarevný jako jeho hudební kariéra. Je plný nejenom šťastných, ale i složitých a smutných okamžiků. Osud svého syna Filipa ale přijal s pokorou a dodnes ho zahrnuje láskou jako správný otec.

Článek

S první manželkou zpěvák Jiří Korn rodinu nezaložil. Nevyšlo jim to, nejspíš se k sobě nehodili. Pak ale v osmdesátých letech poznal půvabnou modelku Kateřinu Kornovou (dříve Markovou), a to byla jiná písnička. Skvěle se doplňovali, a v roce 1992 se i vzali. Možná by to bylo i dřív, jenže oba byli až příliš pracovně zaneprázdnění.

Horor nastal už krátce po porodu

Právě s Kateřinou také zpěvák založil rodinu, přivedli spolu na svět dceru Kristinu a syna Filipa. Jenže tomu osud napsal hodně těžkou životní cestu. Už krátce po příchodu na svět mu byla diagnostikována dětská mozková obrna. Už to byla pro oba rodiče šok, ale tím to ani zdaleka neskončilo.

Postupně se také ukázalo, že Filip trpí také epilepsií a autismem. Složitá péče o syna se nejspíš podepsala i na jejich manželství, nakonec se totiž rozešli. I když ale jdou každý po své vlastní životní cestě, v jednom jsou pořád spolu, a to je péče o milovaného syna Filipa.

Zahrnují ho láskou

Dělají vše proto, aby se cítil milován. Kateřina říká, že vše, co dělá, je zcela přirozená z lásky matky k synovi. „Za tu dobu jsme spolu hodně prožili, prošli různými obdobími, kdy to po zdravotní stránce bylo nahoru a dolů. Ale musím říct, že mi dělá radost, jaký je. Je to hodně citlivá duše,“ popsala Kateřina Kornová.

I když je rozvod oba zabolel, dokázali si to vyříkat a vychází spolu. „S Jirkou máme dnes opravdu pěkný vztah, který jsme udrželi kvůli dětem. Za ta léta se to jen potvrdilo,“ popsala v rozhovoru. S dětmi jí ale vždy pomáhal, jak jen to šlo.

Třetí svatba, snad konečně s tou pravou

Nakonec se zdá, že tou pravou bude v případě Jiřího Korna žena, která je hned o 25 let mladší než on. Svou manželku Renatu si vzal před sedmi lety, a dodnes jim to skvěle klape. Zpěvákova třetí manželka také skvěle vychází s jeho rodinou. Pochvalovala si to i Kateřina Kornová. „Ona je úžasná, hlavně k Filipovi, za což jsem moc ráda,“ uvedla.

Věkový rozdíl v jejich případě nehraje žádnou roli. Zpěvák říká, že se díky své manželce drží ve vynikající formě. „Ta mě bije od rána do večera, tak se pak proberu a je mi krásně,“ dělal si legraci v rozhovoru pro CNN Prima News.

Je posedlý čistotou

Těžko ale říct, jestli si s manželku rozumí, co se čistoty týče. Tou je totiž Jiří Korn doslova posedlý už mnoho let. Je pověstný třeba tím, že si interiér svého vozidla nechává denně čistit. „Nejraději bych měl před barákem myčku. Mám rád čistotu, říkají o mně, že jsem v tomto oboru pedant,“ přiznává.

„Čistota je dobrá vlastnost a vypovídá o charakteru člověka. Musím říct, že jsem ho za to obdivovala. Skoro denně si na Jirku při nějaké příležitosti vzpomenu. Co by na to řekl, jak by tohle uklidil, že dneska nemám vyluxované auto… Je to nade mnou celoživotní prst,“ říká o něm jeho exmanžela Kateřina Kornová.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz