Hlavní obsah

Josef Kemr celý život tajil syna Vladimíra. Jsem rád, že jsi, řekl mu těsně před smrtí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons/CC-BY-SA-4.0/David Sedlecký

Josef Kemr měl nejspíš syna, podoba je neskutečná.

Když zemřel Josef Kemr, všichni měli za to, že byl bezdětný. Jenže to nejspíš nebyla tak úplně pravda. Vladimír Poláček říká, že je jeho synem a nápadná podobná naznačuje, že si nejspíš nevymýšlí.

Článek

Letos je tomu devatenáct let, co odešel na věčný odpočinek oblíbený herec Josef Kemr. Diváci si ho zamilovali zejména díky jeho roli v Chalupářích, skvělý byl ale také v mnoha dalších filmech a seriálech. Vždy se považoval za bezdětného, i když se podílel na výchově syna jeho manželky Evy Fouskové, Jiřího.

Sám se to dozvěděl na poslední chvíli

Pravda o tom, že měl Josef Kemr i skutečného syna vyšla najevo teprve v roce 2012. Z mladického románku měl vzejít syn Vladimír. I když se tehdy vyrojilo mnoho pochybovačů, kteří jeho přiznání zpochybňovali, podoba je až neuvěřitelná a těžké si tak představit, že by si Vladimír vše vymyslel.

Sám dlouhé roky netuší, kdo je jeho skutečný otec. Vladimírova to jeho maminka řekla až těsně před tím, než zemřela. „Jsi synem Josefa Kemra, ale nešťourej do toho,“ cituje jeho slova internetový server Dotyk.

Podoba je až neuvěřitelná

Vladimírova maminka se s Josefem Kemrem seznámila nejspíš díky ochotnickému divadlu. „Hrála na Kladně, pan Kemr tam jezdil. Nevím ale, jestli spolu hráli, ani další podobnosti,“ popsal. „Měl milostný románek s mojí maminkou Boženkou, které říkával Carmen. Věkem jsem mu začal být více a více podobný, tak jsem se na to snažil zeptat přímo jeho.“

Dlouhé roky se ale bál se svým tatínkem navázat kontakt. Byl tak jako v sedmém nebi, když se s ním náhodou setkal. Vladimír totiž v minulosti vařila v pražském Mánesu, kam jednou přišel i Kemr se svými kolegy.

„Potkal jsem ho tam jedinkrát. Přišel s Jiřinou Bohdalovou a Aťkou Janouškovou. Nabírali si jídlo u stolu, kde jsem postával jako obsluha. Podíval se na mě. Usmál se a řekl: Já vím, já vím. To chce čas,“ popsal Vladimír jejich první setkání.

Nakonec mu to nedalo

Jakmile ale otce poprvé spatřil, ještě více toužil po tom, aby se blíže poznali. Zpočátku se tak chodil dívat na jeho natáčení. Sledoval ho během přípravy filmů Za trnkovým keřem, Pod jezevčí skálou či Na pytlácké stezce. Viděl ho ale i během divadelní hry Lakomec.

Pouhý rok před smrtí se pak už konečně plánovaně setkali a měli si dostatek času o všem promluvit. „Povídali jsme si o lese, o přírodě, o tom, co mě baví a jak se mi daří. A o společných zájmech,“ rozplýval se Vladimír, když to popisoval novinářům. Dodnes si navíc pamatuje poslední slova, která mu jeho milovaný tatínek řekl. „Jsem rád, že jsi,“ zněla.

Kde je vlastně pravda?

Sice to vypadá, že Josef Kemr měl skutečně syna, jenže jeho poslední životní partnerka Marika Skopalová má na celou záležitost trochu jiný názor. „Netvrdím, že se to nemohlo stát, jsme lidé. Možné je cokoliv. Ale na Pepíčkův přístup k životu mi to vůbec nesedí. Byl to silně věřící člověk,“ řekla pro Aha.

Uznává sice, že je podoba nesporná, ale tvrdí, že podobných pánů může být více. „Na světě nás žije tolik. Já osobně jsem se setkala s lidmi, kteří vypadají jako dvojníci. Například jsem měla příležitost poznat Václava Havla, ale nebyl to skutečný Václav Havel,“ zpochybňuje, že je Josef Kemr biologickým otcem Vladimíra. Jaká je pravda se dnes jen těžko dozvíme.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz