Hlavní obsah
Lidé a společnost

Karel Šíp si stále vyčítá sebevraždu dcery. Největší černá můra mého života, říká

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikipedia Commons/ CC-BY-SA-3.0/David Sedlecký

Je to pro něj nejcitlivější kapitola života.

Dnes je moderátorem úspěšné Všechnopárty, je šťastný s manželkou Ivou. Jenže v sobě nosí bolest, která nepřebolí. Na konci roku to bude dvacet let, co spáchala sebevraždu jeho nemanželská dcera Hana.

Článek

Kdyby to jen trochu šlo, vrátil by čas a úplně vše změnil. Karel Šíp měl na začátku osmdesátých let koncert ve Zlíně. Fanynky po něm toužily, a on jedné z nich neodolal a strávil s ní vášnivou noc. Nedávali si pozor, a ona otěhotněla. „Byl jsem ženatý, měl jsem malého syna, a tak jsem ji odkázal na svého právníka, kterého po narození Hany kontaktovala,“ svěřil se moderátor Ahaonline.

I když ale platil poctivě alimenty, o dceru se jinak nezajímal. Dělal, jako kdyby neexistovala.„Bral jsem to jako trest za hřích svého mládí, nemělo se to stát, byla to moje vina,“ sypal si v rozhovoru pro Blesk popel na hlavu.

Nikdy ji neviděl na vlastní oči

Plně se věnoval své tehdejší manželce a synovi. Jenže roky bez otce se na ní nejspíš podepsaly. Měla vážné psychické problémy, a spadla do drogové závislosti. Nejprve kouřila marihuanu, pak přešla na pervitin. Se závislostí bojovala, dokonce podstoupila i léčbu, a zdálo se, že se vše v dobré obrátí.

Nejspíš ale stále bojovala s démony, protože na konci roku 2002 spáchala sebevraždu. Vyskočila z devátého parta paneláku, kde bydlela se svou maminkou. Nestihla se ani rozloučit, jen napsala svým kamarádkám zprávu „sbohem“.

Nejspíš už na víc tehdy neměla sílu, démoni ji naprosto ovládli. Tehdy to pochopitelně zasáhlo i Karla Šípa. Sice Hanku nikdy neviděl, ale pořád to byla jeho dcera. „Osud Hany byl největší černá můra mého života,“ přiznává dodnes Karel Šíp.

Toužila po setkání s tatínkem

Sebevraždy dcery pochopitelně zdrtila nejvíce její maminku. Ta se poté rozpovídala v rozhovoru pro Blesk, že Hanka celý život toužila po jediném, a to poznat svého otce. „Nevynechala v televizi jediný pořad. Věřila, že za ní táta přijede a vzpomene si na ni aspoň o Vánocích. Nestalo se tak, ani když slavila osmnáctiny či dvacetiny,“ prozradila její maminka.

Opravdu šlo o sebevraždu?

Ještě dlouhé týdny po zoufalém činu mladičké Hanky panovaly nejasnosti, jak k němu došlo. Blesk píše, že nebyly na okně nalezeny její otisky a policie vše dlouho vyšetřovala. „Já ani neznám výsledky pitvy,“ dodala její maminka. Můžeme tak dnes jen polemizovat o tom, jaký by byl osud mladičké Hanky, kdyby s ní Karel Šíp čas trávil.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz