Hlavní obsah
Lidé a společnost

Kostkové zlomil Petr Kracik srdce. Přitom ji Gajerová varovala. Opustí i tebe, říkala

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons/CC-BY-SA-4.0/Jindřich Nosek

Tereza Kostková snad nestárne, je stále krásná.

I když momentálně prožívá spokojené manželství se slovenským režisérem Jakubem Nvotou, to první neúspěšné má stále v hlavě. Devět let byla ženou režiséra Petra Kracika. Do vztahu s ním šla i přes to, že ji kolegyně varovala.

Článek

Režisér Petr Kracik měl vždy pověst velkého proutníka. „Nebyl jsem svatý. Byly doby, kdy jsem tu pověst rád podpořil,“ řekl před časem Blesku. Jeho odvrácenou tvář poznala herečka Veronika Gajerová. S tou byl v manželství dlouhých sedmnáct let, a dokonce i měli dvě děti. Když ale od rodiny odcházel, jako kdyby tohle bylo to poslední, na co myslí.

Důrazné varování

Tehdy se totiž zamiloval do o osmnáct let mladší herečky Terezy Kostkové. Její kráse a přirozenému půvabu nedokázal odolat. I když by mohla být Gajerová na svou kolegyni naštvaná, varovala ji před Kracikem prostřednictvím médií. „Opustí i tebe! Vzpomeneš si na mě,“ hlásala.

Kostková se nad tím nejspíš tehdy pousmívala, byla totiž zamilovaná a nedokázala si představit, že ji takový osud potká. Jenže jejich manželství nakonec po devíti letech zkrachovalo, i když z něj vzešel společný syn Antonín.

Nenašla pro něj křivého slova

Ačkoli se v bulváru tehdy mluvilo o nevěře, Kostková pravé důvody rozvodu prozradit nechtěla. Přiznala ale, že je oba rozvod hodně bolel, dělali ale vše proto, aby to mělo co nejmenší dopad na společného syna.

„To, co bylo mezi námi, nesouviselo s naším rodičovstvím. Nikdy jsem k Petrovi necítila nenávist a nikdy jsem o něm neříkala nic negativního. Mluvit před dítětem křivě o jeho tátovi mi přijde hanebné,“ řekla pro Aha.

K synovi se snažila být upřímná

Nejtěžší pro ni bylo vše synovi vysvětlit. Čím byl starší, tím více otázek měl a samozřejmě pro Kostkovou bylo složitější diplomaticky odpovídat. Sama ale říká, že jediná správná cesta je v tomto případě upřímnost. Nikdy mu ale neřekla, že je jeho otec špatný, nebo dokonce že by měl být špatný i jejich vztah. Naopak je od začátku ráda, že ho mají hezký. To je pro ni to vůbec nejdůležitější.

Je to jen dílo náhody

Někomu může přijít zvláštní, že po špatné zkušenosti s Kracikem pustila Kostková do svého srdce dalšího režiséra. Ona si ale podle svých slov cíleně nevybírá. Odmítá také jakékoli nařčení, že by jí ze vztahu s režisérem jako herečce vyplývaly nějaké výhody či rovnou protekce.

„Tak to možná bývalo, když byly pevné soubory, ve kterých byl nějaký režisér, a mohlo možná hrát roli, koho obsadí, ale dnes je to úplně jinak. Většinou obsazuje šéf toho divadla režiséra i herce,“ popsala Kostková iDnesu.

Pevně tak věří, že právě Jakub Nvota je jejím panem Božským, po jehož boku jednou i zestárne. Zatím to vypadá, že se v něm nespletla. Působí jako oddaný manžel, který by své milé snesl i modré z nebe.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz