Hlavní obsah
Lidé a společnost

Ladislav Frej ničil nevěrami Galatíkové život. Je součást mužské povahy být lovec a rozsévač, říká

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons/CC-BY-SA-4.0/David Sedlecký

Vždy měl slabost pro krásné herečky.

Vždy měl slabost pro krásné ženy, nejčastěji pak v jeho posteli končily herecké kolegyně. Ladislav Frej neřešil, že je ženatý, když byla příležitost, rád si užíval. Dnes toho lituje, ale na to už je trochu pozdě.

Článek

Když si herec Ladislav Frej dal dohromady s Věrou Galatíkovou, byl už sám třikrát rozvedený. Nevyšlo mu manželství s Alenou Sklenarikovou, ani s herečkami Evelynou SteimarovouGabrielou Wilhelmovou. Nejspíš už to mělo Galatíkovou varovat, ale nestalo se.

Svatbě se vyhýbala

I když spolu přivedli na svět syna Ladislava a dceru Kristýnu, svatbě se Galatíková vyhýbala. Jenže na ni hodně tlačila její maminka, které se soužití bez oddacího listu ani trochu nepozdávalo. „Bála se, že nás Frej opustí,“ napsala Galatíková ve své knize.

Žádost o ruku v nemocnici

Frej se do čtvrté svatby taky nehrnul, ale nakonec Galatíkovou požádal o ruku. Stalo se tak netradičně v nemocnici, kde se léčil s těžkou chřipkou. „Na konci jedné mé návštěvy v nemocnici mi najednou říká: ‚Pusinko, prosím tě, najdi křestní listy, budeme se brát. Ale ve sportovním.‘ Nakonec řekl, že ve svatebním, protože já se ještě nikdy nevdávala. A to mě dojalo,“ odhalila Galatíková v knize Herecká manželství.

Třicet let manželství

Manželství jim vydrželo dlouhých třicet let, nicméně dodnes je záhadou, jak to s ním mohla Galatíková vydržet. Frej byl totiž nenapravitelný nevěrník, který krásné ženě jednoduše nedokázal říct ne. Mezi jeho milenky prý patřily i herečky Jana Šulcová s Martou Vančurovou.

„Vyčítám si to. Byl jsem občas vážně sviňa, což mě mrzí. Těžko teď ale bycha honit. Nejsem úplně schopen na to souvisle odpovědět,“ sypal si před devíti lety popel na hlavu v rozhovoru pro Sedmičku.

Zvláštní vysvětlení

Tehdy také prozradil, že i když ho vše mrzí, čas už vrátit nedokáže. „Je to součást mužské povahy, chovat se dobyvačně. Být lovec a rozsévač. Dnes když se mi nějaká žena líbí, tak už to neřeším, přechodím to a ono to zkrátka přejde,“ tvrdí, že dnes už je to jiné.

Galatíková zemřela v prosinci roku 2007 ve věku 69 let. Nakonec podlehla rakovině, se kterou ale statečně bojovala dlouhých pět let. Frej se o ni staral do poslední chvíle doma. „Že by musela ležet někde jinde, to jsem nechtěl ani slyšet,“ řekl iDnesu. Alespoň v tomto případě se tak zachoval jako milující manžel. Bolestné chvíle, které jí dlouhodobě způsoboval svými nevěrami, to ale samozřejmě nevynahradilo.

Rakovina mu vzala i snoubenku

V dalších letech tvořil pár s výrazně mladší partnerkou Gabrielou Mrkvicovou. Měli se moc rádi a plánovali svatbu, jenže na tu nakonec nedošlo. Frejova partnerka měla vážné zdravotní problémy. A i když v roce 2015 dokázala porazit rakovinu prsu, další zhoubný nádor na slinivce už byl nad její síly. Zemřela v roce 2020 a Ladislav Frej skončil na dně sil.

Nevypadá to ale, že by chtěl skončit sám. V minulém roce ho fotografové načapali, jak se vodí za ruku s půvabnou rusovláskou. „To jen aby nezabloudila,“ tajemně prozradil deníku Aha. Jak to spolu mají nyní je opředenou vlnou tajemství.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz