Hlavní obsah
Sport

Spadla ze schodů a myslela si, že je konec. Krásná Barbora Seemanová znovu září

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons/CC-BY-SA-4.0/Mauricio V.

Krásná Barbora už uspěla i v Paříži.

Týdně naplave i 60 kilometrů, a v těchto dnech září na olympijských hrách v Paříži. Přitom nechybělo málo a Barbora Seemanová už nikdy neudělala v bazénu ani tempo. Ošklivé zranění si málem vybralo až příliš krutou daň.

Článek

Před třemi lety vybojovala na olympijských hrách v Tokiu krásné šesté místo. Tehdy věřila, že pokud na sobě bude neustále pracovat a vypiluje určité nedostatky, v budoucnu se jí na krku jistě bude houpat nějaká z medailí. Možná ale chtěla až moc, a tělo jí to dalo poměrně krutým způsobem najevo.

Člověk míní, život mění

Už během olympiády v Tokiu si Barbora Seemanová stěžovala na bolest zad, trápila ji navíc také pata. Věřila ale, že to jsou bolístky, které odezní, jenže pak to přišlo. Během chůze po schodech náhle ztratila vědomí. Upadla a probrala se až na zemi. Byla pomlácená, a v tu chvíli vůbec netušila, co se vlastně stalo.

„Spadla ze schodů a zlomila si žebra. Mysleli jsme, že to jsou záda, ale byl to zánět pohrudnice. Byl to velký vykřičník, že nemůžeme jít pořád přes závit,“ odhalila před dvěma lety její trenérka Petra Škábová.

Vyhřezlá ploténka a borelióza

Další vyšetření odhalila, že má také vyhřezlou ploténku. Nejspíš se vše nasčítalo, a tělo dalo Barboře najevo, že takhle to v budoucnu nepůjde. Dlouhých šest měsíců trvalo, než se ze všeho dostala. Tehdy věřila, že je složitému období konec a ona se znovu ponoří do tréninku. Jenže nebyl…

„Bohužel mi byla diagnostikována borelióza. Asi před měsícem jsem měla klíště. S nějakým zpožděním jsem měla příznaky,“ svěřila se plavkyně pro iSport. Tehdy měla pocit, že je na dně. Možná měla v hlavě i myšlenky na úplný konec.

Povstala jako bájný fénix

Jenže to by nebyla Barbora, aby to nebrala jen jako další motivaci všem ukázat, že se dokáže vrátit. Povstala jako bájný fénix, a momentálně dělá radost všem českým fanouškům. Na olympijských hrách v Paříži už dokázala vybojovat krásné šesté místo ve finále kraulařské dvoustovky. Navíc byla tou vůbec nejlepší Evropankou.

„Ta cesta, kterou jsem si ušla a pořád jdu, je hodně ojedinělá a hodně náročná v mnoha směrech. A jsem vlastně hrozně pyšná na sebe i na trenéra,“ prozradila krásná plavkyně v rozhovoru pro ČT Sport.

Chce, aby za ni mluvily výsledky

Dnes patří k nejpopulárnějším českým sportovcům, a to samozřejmě i díky svému atraktivnímu vhledu. Píše se o ní jako o „sexy zázraku“, či dívce, která má „tělo jako z plakátu“. Barboru Seemanovou to sice těší, ale sama chce, aby za ni mluvily jen výsledky.

„Naštěstí zatím necítím, že by šly moje výkony v médiích stranou na úkor vzhledu a plavecké úspěchy jsou díky bohu vidět víc než tedy ta moje krása, jak píšou. Snad to tak i zůstane,“ prozradila pro Whatnews.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz