Hlavní obsah
Lidé a společnost

Václav Knop se chlubí mladší milenkou. Chci si užít a manželka mi ji povolila, říká

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons/CC-BY-4.0/J. Broukal

Takhle vypadal Václav Knop před lety během divadelní hry v Národním divadle.

Legendární tělocvikář Jonáš ze seriálu Hospoda Václav Knop si na stará kolena umí užívat života. Sice má doma už několik let manželku, ale nedělá si s tím těžkou hlavu. O třicet let mladší milenku mu prý dovolila.

Článek

Herec Václav Knop byl během svého života hned dvakrát. Jedno manželství skončilo rozvodem, to druhé nejspíš stále trvá. Možná by ale nemělo, protože herec manželku podvádí s mladší milenkou Petrou. Tedy, minimálně to tak na většinu lidí působí. Sám Knop na to celé má ale jiný názor.

Chce si užívat, dokud to jde

V rozhovoru před třemi lety řekl, že si nedělá zábrany. „Kolik mi zbývá let života? Za měsíc mi bude 72 let, takže pět, sedm, nebo deset? No tak ,sakra, si to užiju ještě,“ vysvětlil redaktorce. Nic ale nedělá manželce za zády, prý se tak spolu přátelsky domluvili. Rozumně, inteligentně a s tím, že i ona má podobnou volnost jako on. „S manželkou spolu žijeme v jednom bytě, vše je mezi námi v pořádku,“ uvedl ve stejném rozhovoru.

Jestli se tak skutečně domluvili nebo si to herec trochu přibarvil, je samozřejmě otázkou. Pravdou ale na druhou stranu je, že se doposud nerozvedli. Václav Knop říká, že takové věci pro něj nejsou důležité. „Já jsem těsně před smrtí a chci si ještě užít,“ má jasno, jakým směrem se budou ubírat jeho další roky života.

Pomáhá mu zpomalit stárnutí

Společně s mladší partnerkou Petrou je opravdu šťastný. Potkali se přitom úplnou náhodou. „Dali jsme se do řeči. A ona kupodivu nebyla proti tomu, že si s ní takový starý, ošklivý a opelichaný dědek chce povídat, no a tím si mě získala,“ vzpomínal.

Samozřejmě je pro něj rok od roku složitější s mladší dívkou držet krok. Dělá ale, co může, aby mu neutekla za mladším. Svěřil se, že se musí tvářit, že má stále dost energie, a že je pořád mladý kluk. „Ale někdy to jde už hodně do sil. Někdy se musím hodně přemáhat,“ popsal novinářům. Cítí ale, že díky mladší partnerce spíš mládne, než stárne.

Nejen milenka, ale i asistentka

V minulém roce mladičkou blondýnku Petru dokonce povýšil na svou asistentku. Tehdy pracovala v Divadle Lucie Bílá na hudební komedii Slaměný klobouk. „Tak co by seděla doma, že jo? Tak vaří kafe, nosí mi papíry a pomáhá mi,“ pochvaloval si herec, který si skvěle rozumí i s její devítiletou dcerou Nelly.

Možná to je tím, že je sám dvojnásobný otec. Se svou první manželkou Kateřinou Frýbovou přivedli na svět dceru Hedviku a syna Kryštofa. Právě s ním dokonce Václav Knop spolupracuje.

Rozjeli se synem byznys

Společně se synem mají vlastní nahrávací studiu. Specializují se na audioknihy, a dělají je tzv. na klíč. Václav Knop pak před čtrnácti lety také založil vlastní nakladatelství a vydavatelství. Kromě hraní má tak stále mnoho dalších zajímavých aktivit, tedy se ani v již důchodovém věku nenudí.

A v čem vlastně tvé jeho tajemství, jak si i po sedmdesátce udržet tempo a nedat na sobě stárnutí znát? „No, chce to se překonat. Nesmíte tomu podlehnout. Musíte ráno vstát, zavázat si boty, ustrojit se, umýt se a vyrazit do života. A hlavně mít pořád nějaké plány do budoucna,“ dodává herec.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz