Hlavní obsah
Lidé a společnost

Václav Vydra opustil manželku na Štědrý den. Dodnes se s tím nesmířila a neslaví Vánoce

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons/CC-BY-SA-4.0/David Sedlecký

Své první manželce hodně ublížil. Ona kvůli němu dodnes mužům nevěří.

Působí jako čestný muž. Možná takový dnes herec Václav Vydra je, ale v minulosti dokázal ukázat i svou odvrácenou tvář. Svou první manželku Danu Homolovou totiž opustil kvůli jiné ženě a způsobil jí bolest, ze které se dodnes nevzpamatovala.

Článek

Letos je to už 43 let, co se herečka Dana Homolová provdala za svého kolegu Václava Vydru. Myslela si, že spolu budou celý život, zestárnou bok po boku. Možná to ale byla od začátku trochu utopie, protože Homolová dobře věděla, že ačkoli se s ní Vydra oženil, stále si tajně myslí na herečku Janu Bouškovou.

Nebýt tragické smrti, nejspíš by mu nikdy nedala šanci

Jenže Boušková jeho svodům dlouho odolávala, měla totiž oči jen pro herce Petra Svojtku, kterého si vzala za manžela a založila s ním rodinu. Jenže pak v roce 1982 Svojtka tragicky zemřel a Boušková potřebovala někoho, o koho se může opřít. Právě toho tehdy Vydra využil a začal ji pravidelně navštěvovat.

„Vašík jí tak dlouho pomáhal, až tam zůstal. Odešel za ní na Štědrý den v roce 1983 a domů už se nevrátil. O Vánocích mi řekl, že mě má stále rád, ale Jana ho potřebuje,“ zavzpomínala Homolová pro deník Aha.

Odpustila mu, ale stále ji to bolí

I když ho zpočátku nejspíš nemohla ani vidět, časem prý oběma odpustila. Uvěřila totiž tomu, že jsou si souzeni. „Jsme v pohodě. Když se potkáme, normálně se spolu bavíme. Nemáme problém. V minulosti jsme spolu měli i pár společných besed,“ prozradil Vydra webu Prima Ženy.

Možná je ale „v pohodě“ spíš jen on sám. Homolovou totiž rozchod hodně poznamenal. Dodnes je sama, na muže zanevřela. Nejspíš se bojí, že kdyby se znovu zamilovala, přišla by další zrada. Dnes žije v plechovém domku a je ráda, že je zdravá. „Společnost mi dělají psi. Taky se starám o pejsky, kteří potřebují pomoc,“ prozradila webu Aha.

Dodnes navíc neslaví Vánoce. Nejspíš si během tohoto období vždy vzpomene na zradu od Vydry a nemá myšlenky na to strojit stromeček a dělat bramborová salát. „Jen pětadvacátého prosince zajdu ke kamarádce na oběd,“ svěřila se.

Nejspíš si byli opravdu souzeni

Vydra je dodnes manželem Jany Bouškové. Tvoří spolu jeden z nejstabilnějších párů českého showbyznysu. Dokázal se smířit i s tím, že se nikdy nestal otcem. „Nemrzí mě to. Vychovali jsme s Janou dvě děti, jejího syna a neteř,“ řekl.

Není ale pravda, že by se o společné dítě nepokoušeli. Bohužel jejich snaha skončila málem velkou tragédií. „Zachránili mě v podolské porodnici. Byli zlatí a moc jim za to děkuju,“ prozradila Boušková v rozhovoru.

Zásnuby v nemocnici

Jsou jeden druhému oporou už více než čtyřicet let. Vydra pomohl Bouškové nejenom v době, kdy přišla o manžela, ale také později, když skončila v nemocnic po pádu z koně. Dokonce právě tam došlo i k netradičním zásnubám.

„Zlomila jsem si čtyři žebra. Měla jsem pocit, že na mě sáhla smrt, a kdybych zemřela, syn bude sirotek.Tak jsem Vaška požádala o ruku,“ svěřila se Boušková. Nakonec se vzali v roce 2007 a dodnes na sebe nedají dopustit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz