Hlavní obsah
Lidé a společnost

Vendula Pizingerová zná svého manžela od jeho devíti let. Tehdy mu koupila k Vánocům dinosaura

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons/CC-BY-SA-4.0/Jindřich Nosek

Kamarádka s ní nemluvila, byla naštvaná, že Vendula chodí s jejím synem.

Když spolu začali randit, málokdo věřil, že jim to vydrží. Jenže za rok to bude už deset let, co se vzali a Vendula Pizingerová s Josefem Pizingerem nemají potřebu ve svém životě nic měnit. Co je od začátku spojuje?

Článek

Někdy život nabere takový směr, který jednoduše nečekáte. Své by o tom mohla vyprávět prezidentka nadačního fondu Kapka naděje Vendula Pizingerová. Ta je dnes šťastnou manželkou mladšího cestovatele a fotografa Josefa Pizingera, ale co tomu předcházelo, by zasloužilo možná i filmové zpracování.

Dinosaurus k Vánocům

Vůbec poprvé Vendula Pizingerová poznala svého současného manžela v době, kdy jí bylo 24 let a jemu teprve devět. Tehdy ji pochopitelně ani ve snu nenapadlo, že spolu jednou skončí před oltářem. Věkový rozdíl byl výrazný, a navíc je Josef synem její nejlepší kamarádky Simony.

Když ale Vendule zemřel její první manžel, hudební skladatel Karel Svoboda, začala žít u své kamarádky. Chtěla být u někoho, kdo jí složité období pomůže překonat, což Simona vrchovatě splňovala.

Nechala je u sebe bydlet

Josefovi bylo v té době teprve osmnáct let a prožíval svou první velkou lásku. Pizingerová si do teď pamatuje, jak se svou partnerkou trénoval v obýváků do tanečních a ona jim dávala cenné rady. Když si jednou koupila Vendula dům, u kterého byl přistavěný malý domeček, nechala tam Josefa s partnerkou bydlet. „Tenkrát jsem posedávala na balkoně se sklenicí vína, dívala se na ně a říkala si, jak je hezké, že ji nosí v náručí,“ popsala CNN Prima News.

Když poté její dům procházel rekonstrukcí, musel se Josef s partnerkou odstěhovat, díky čemuž se na čas jejich kontakt přerušil. Jednou ale zašla Pizingerová do obchodu za svou kamarádkou Simonou a ona jí řekla, že se Josef s partnerkou rozešel. „Nevěděla, jak to nese, a poprosila mě, ať mu domluvím,“ popsala, jak se jejich kontakt znovu obnovil.

Chtělo to trochu času

Brzy oba zjistili, jak moc toho mají společného, hlavně pak cestovatelskou vášeň. „My jsme spolu byli na drinku a rovnou tam jsme si koupili letenku. Ještě než jsme spolu chodili. A odletěli jsme na první společnou dovolenou,“ popsal Josef Pizinger.

Když spolu začali chodit, nevzala to dobře jeho maminka Simona. Celý rok s Vendulou nemluvila, což pro ni bylo složité přijmout. „Po roce mi umřel kamarád, a tak jsem zvedla telefon a zavolala jí s tím, že ji chápu, ale ráda bych se s ní sešla. Tehdy mi řekla, ať jí dám ještě čas, a nakonec se mi asi za měsíc nebo dva ozvala. Tenkrát mi dělalo hrozný problém se jí podívat do očí,“ vysvětlila Pizingerová.

Vše do sebe nakonec zapadlo

Nakonec se ale s jejich vztahem všichni tak nějak smířili. Vendula se za Josefa před devíti lety provdala a před čtyřmi lety mu porodila syna Josífka. Tehdy bylo Pizingerové 48 let, což mnohé šokovalo. Bohužel v té době dostávala odporné komentáře kvůli mateřství.

„Zpětná vazba některých lidí nebyla pozitivní, byla doslova hnusná. Ale já ty hejty moc neberu. Jsou od lidí, kteří nemají tu zkušenost nebo mají naopak nějakou zášť. Tohle neřeším, člověk by se neměl nechat odradit,“ svěřila se Vendula.

Od dinosaura až k idylickému manželství

Dnes si oba nemohou společný život vynachválit. I s malým dítětem rádi cestují a užívají si adrenalinových výletů. Nedávno se jejich společný syn díval v televizi na dinosaury a Josefovi Pizingerovi to připomnělo první seznámení s Vendulou.

„Manžel mi povídal: ‚Tehdy jsi mi dala dinosaura. Kdo by to byl řekl, že spolu budeme mít jednou dítě, se kterým se na ně budeme dívat společně.‘ Život vás občas zamotá a tady mě zamotal docela hezky.“

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz