Hlavní obsah
Lidé a společnost

Waldemar Matuška odkopl Jitku Zelenohorskou jako kus hadru. Byla jsem úplně vyřízená, říká

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons/CC-BY-SA-4.0/Harold

Blechová si ho omotala kolem prstu.

Kamkoli spolu přišli, tam budili velkou pozornost. Jitka Zelenohorská věděla, s kým si začala. Dokázala Matuškovi odpustit i nějaký ten úlet s fanynkou. Ani v těch nejhorších představách ale nečekala, že ji jednou jedna z jeho milenek vyhodí z bytu!

Článek

Natáčení filmu Kdyby tisíc klarinetů spojilo dohromady zpěváka Waldemara Matušku a půvabnou herečku Jitku Zelenohorskou. Ta byla jeho osobním kouzlem tak omámená, že vůbec neřešila jeho vztahovou minulost. Přitom ji dva rozvody Matušky mohly částečně varovat.

Dělala drahoty, asi aby o ni víc bojoval

V době seznámení ještě Zelenohorská studovala na gymnáziu a měla krátce před maturitou. Matušku zpočátku nechtěla, ale on byl neodbytný. „Vyzvedával mě ze školy. S holkama jsme se řehtaly, že tam čeká jako starý pán s pytlíkem bonbonů. Trávili jsme spolu hodně času, až jsem se do něj zamilovala,“ popsala Zelenohorská.

Brzy spolu začali bydlet v jeho bytě na Václavském náměstí a vypadalo to na osudovou lásku. Když měla jednou Zelenohorská narozeniny, překvapil ji Matuška velkým gestem. „Uspořádal zásnuby s tím, že se v březnu budeme brát. Hodil dva prsteny do číše a připili jsme si.“

Byla to poslední kapka

Zelenohorská neměla nasazené růžové brýle a tušila, že si Matuška sem tam užije i s jinou dívkou. Brala to ale s humorem a nedělala si z toho těžkou hlavu. Jenže pak se objevila žena, která pro ni byla skutečnou konkurencí, a to Olga Blechová. Její sexy křivky Matuškovi úplně zamotaly hlavu, a tehdy snad i zapomněl, že Zelenohorskou požádal o ruku.

Blechová navíc měla tah na branku a brzy zařídila, že se Zelenohorská z Matuškova bytu musela ze dne na den vypakovat. Olga jí jen řekla, že teď bude velet domácnosti ona, sebevědomě a zcela jasně.

Pomoci se nedočkala

Matuška neměl srdce z kamene a zpočátku Zelenohorské sliboval, jak se o ni postará. Mluvil o tom, že jí pomůže najít nový byt, dokonce snad i nechá své auto. Jenže nakonec z toho nic nebylo, a Zelenohorská z bytu odešla jen s kufry, některé osobní věci jí dokonce Blechová nikdy nedala.

„Neměla jsem kde bydlet, neměla práci, neměla peníze. Byla jsem úplně vyřízená,“ popsala, jal se tehdy cítila. Aby nežila na ulici, dva roky přespávala po kamarádech a známých. Stále věřila, že se jednou s Matuškou sejde a vše si vyříkají, ale k tomu nedošlo. „On měl vůči mně tak černé svědomí, že se mi bál podívat i do očí.“

Přesun do USA

Zelenohorská se sice dočkala zásnub, Blechová to ale dotáhla ještě o krok dál. V roce 1976 se vzali a také spolu založili rodinu, narodil se jim syn Waldemar. Když měl v roce 1986 Matuška v USA turné, požádal o politický azyl a nakonec v zemi s manželkou zůstal.

I když mu mnoho lidí nedávalo žádnou šanci a předpovídali, že se za oceánem neprosadí, ošklivě se pletli, byl skvělý i tam. Do bývalého Československo se pak vrátil po sametové revoluci a byl to velkolepý comeback. Měl spoustu fanoušků, kteří si užívali každého jeho vystoupení.

Matuškovi ale postupně začalo vypovídat službu jeho zdraví. Na věčný odpočinek odešel 30. května 2009 na Floridě, přičemž příčinou smrti byl zápal plic a selhání srdce. „Je mi to strašně líto. Walda byl báječný člověk, skvělý kamarád a vynikající zpěvák,“ zareagovala na jeho smrt zpěvačka Yvetta Simonová.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz