Hlavní obsah
Umění a zábava

Hudba je víc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není téma jako téma…

Článek

Je mnoho námětů, o kterých by se dalo psát, je mnoho témat, o kterých lidé píší, je mnoho témat, které si lidé rádi přečtou. Dnes se soustředím na hudbu.

Je hudba dobrá, je ale i špatná. Každý má na to nějaký názor, každý poslouchá zpravidla něco jiného. Já ale říkám, že je i taková hudba, která trhá tzv. vnitřnosti. To je ta, která se Vám vryje do hloubky duše, kterou si i po nějakém čase přehrajete, to je ta, která léčí, která povznese vaší náladu.

Je mnoho dobrých, ba výborných skladatelů, zpěváků, kteří toto své řemeslo dokonale ovládají. Dnes bych se chtěl trochu zastavit u jednoho z nich. To byl bohužel, ten, který není už mezi námi. Oldřich Veselý.

Brněnský rodák, moravský patriot, který vstoupil do hudebního světa nejen svým znamenitým a mimořádným hlasem, ale i tvorbou. Bylo by velice obtížné v tomto mém příspěvku vypodobnit vše, co tento vynikající člověk dokázal. Vřele doporučuji všem si občas poslechnout některé jeho skladby, jeho výjimečný hlas.

A i když odešel z tohoto světa 17. 1. 2018, alespoň u mne zůstane vždy zapsán jako hudebník, který obohatil hudební scénu. Jako Velký hudebník, na kterého prostě a jednoduše nelze zapomenout.

Oldo, díky za vše. Onoho sedmnáctého ledna zapálím svíčku, vzpomenu a zahraju si některou Tvoji skadbu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám