Hlavní obsah
Finance

Jak na finanční nezávislost? Stačí kopírovat model z USA.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: investicehonza

Složené úročení jako osmým divem světa? Albert Einstein zřejmě věděl o čem mluví, nemyslíte?

Článek

Složené úročení - to znamená, že nejvíce se vklady zhodnocují v čase. V USA je zvykem, že každému narozenému dítěti, rodiče zakládají investiční účty. Každé roční dítě už vlastní nějakou část společnosti, jako je Google, Facebook, Tesla, Microsoft nebo jiné.

Díky dlouhodobému držení podílů těchto společností, jako například 50-60 let - respektive na důchod, mohou dosáhnout zhodnocení až miliony procent. Kdyby v česku rodiče založily investici v hodnotě 1000 korun českých měsíčně, každé dítě by tak bylo majitelem společnosti, se kterými jsme každý den v kontaktu - a jen při zhodnocení 10% p.a, což jak víme, tyto firmy mají nárůst daleko větší, má každý člověk na penzi 38.000.000 Kč. Co Vy na to? Líbí se Vám to?

Milionář může být úplně každý. A co je na tom úplně nejlepší? Vybudované bohatství a akcie se dají předávat dalším generacím. Tak se jen zamysleme, kolik by to bylo třeba za 100 let… třeba pro naše prapravnuky. A to jen díky tomu, že někdo měsíčně vykouří třeba o 10 krabiček cigaret méně nebo ušetří peníze jiným způsobem - a radši to investuje do podílu v nějaké společnosti.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám