Hlavní obsah
Názory a úvahy

My se smějeme Babišovi, on se směje nám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Andrej Babiš hledí do budoucnosti

Celou republiku dnes jako uragán zasáhlo video Andreje Babiše odpovídajícího na otázky školáků. Sociálními sítěmi se šířilo bleskem a spousta lidí se smála jeho hloupým odpovědím. Všimli jste si zprávy, že Česko dostalo pokutu za Babišův střet zájmů?

Článek

Tým Andreje Babiše umí manipulovat veřejným míněním a ani tentokrát nenechali nic náhodě. Zatímco půlka národa debatuje o tom, jaký je to hlupák a že nic neví, lidé kolem Andreje Babiše dobře ví, že mu takové video v očích jeho voličů neuškodí. Možná právě naopak.

Na videu se totiž rodí obraz zlomyslných školáků, kteří chudáka Andreje chtějí nachytat, a bývalý premiér stojí u tabule jako chudáček, kterého by člověku bylo skoro líto. Ruku na srdce, kdo z nás někdy nestál u tabule jako trouba, protože se nepřipravil.

A to je obraz, který se mnohým vybaví v paměti. Ztotožnit se s někým, kdo dostal kouli, je snadné. A když se s někým ztotožníte, můžete ho i volit. I ta hatmatilka, kterou Babiš mluví, může prohlubovat vztah s „obyčejnými“ lidmi. Oni přece taky nemluví dokonalou češtinou nebo jazykem akademiků. On mluví jako my, je tedy jeden z nás. Miliardář z chatrče.

A zatímco si tu všichni vytváříme nějakou emoční kotvu k prezidentskému kandidátovi, nenapadne nás číst nudnou zprávu o pokutě za Babišův střet zájmů. Ta pokuta je asi i za další pochybení, ale tím klíčovým je dotace, kterou nechce vrátit jedna z firem holdingu Agrofert. Ubavíme se k smrti.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám