Hlavní obsah
Cestování

Recenze Ostrovu Sal na Kapverdách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

Recenze z recenzí na internetu – vyprávění o lehátkách, chlapech a plážích. Inspirováno skutečností. Veškerá jména jsou smyšlená. Jinou recenzi již netřeba.

Článek

Na Salu bývalo jak na měsíci…

Píše se rok 2008, ostrov Sal vypadá jako staveniště, všude se staví hotel vedle hotelu, píše v recenzi Lucka. Ostrov je vyprahlý a připomíná měsíční krajinu. Krajinu krášlí sem tam nějaká hora, semtam nějaký kráter (redaktor se zasnil). Dnes, v roce 2024 pořád stavějí a stavějí, ale spoustu toho již postavili, takže už to vypadá normálně:) A pozor, přibývá více a více návštěvníků ostrova. „Co to znamená?“, radí Katka. Není to ještě tak hrozné, ale doporučuju vyrazit už v květnu, kdy není sezóna a kdy si vychutnáte klid. (Když jsme u toho klidu, ostrov má takový slogan „no stress“.)

Příběh číslo 1: Jarda u rybníku

Všechno fajn, lidé, počasí, jídlo, ale mají nedostatek lehátek! A tak chudák Jarda „musel ležet na zemi na pláži, jako u rybníka“, napsal ve své recenzi. Zdravíme Jardu!

Jak to, že je Sal tak oblíbený, chtějí všichni vědět

„Jak to, že je Sal v poslední době tak oblíbený?“ píše Lucka na svém blogu. Tím důvodem je neustálé teplé počasí – nikdy neklesnou pod 20 °C a místní domorodci ani neví, co je to déšť! Poor guys. Co dál? Lucka se zmiňuje, že jsou tam relativně dobré ceny a klid na rozsáhlých plážích. A co víc – čisté moře. No Lucko, to zní jako ráj. Ale to není vše!

Ženy, pozor!

Ženy si přijdou na své při pohledu na chlapy, kteří jsou prý pěkně stavění. Alex dodává, že takoví jsou většinou surfaři, ale ne Senegalci, kteří jsou černí jako bota. (parafráze, za kterou autor nemůže)

Ostatní jsou prý unudění číšníci, kteří pracují za málo peněz, nicméně město je prý až pozoruhodně čisté a uklizené, na stolech, respektive na lístku v restauracích se objevují hranolky a cola, což chválí Luděk, jehož je tato recenze. Aby to nebylo tak černé, další recenze zmiňuje, že byla obsluha výborná – no, asi co hotel, to jiný číšník.

Ale, abychom v tom udělali zmatek, slečna L. píše, že tato dovča není jen o jídle, ale o tom odpočinku, atd…

Santa Maria – střed veškeré zábavy

Čtenářka M. si zas naopak pochvaluje město Santa Maria – lehce zapamatovatelné, které je středem ostrova a kde je vše – restaurace, bary, a diskoték západního stylu. Takže máte-li chuť na trochu rock and rollu…

Recenze na sluníčko

Abychom to nějak shrnuli, slunce svítí jako divé, a to i přes mraky, takže mazejte se a mazejte, píše anonymní cestovatel. Píše, že byl bílý jako stěna, takže se mazal třicítkou a normálně se vopálil.

Stěžovatelé

Našli se i stěžovatelé, kteří tvrdí, že je mezi ostrovy horší doprava, takže většina turistů zůstává jen na jednom místě, ale že o tom to je. Má to být no stress, pláž a moře, které jsou mimo jiné u většiny hotelů na dosah ruky. (možná trošku dál) Jako bonus, soukromé pláže u hotelů hlídají security před nevítanými hosty. Třeba proti Jardům, kteří by si chtěli půjčit lehátko. :)

Jaké se našly další výtky?

Bručoun Břéťa si stěžuje také na lehátka. Cožpak na písku se špatně leží, ptáme se.

Co dodat? Možná dražší dovolená, ale jste u Afriky a počasí máte objednáno. :)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám