Hlavní obsah
Názory a úvahy

Opravdu si učitelé nepřejí důchodovou reformu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Velké otázky ve mně vyvolává uplynulá stávka učitelů. Včera při procházení titulků zpráv a poslechu rádií jsem nabyl dojmu že stávka učitelů je proti vládě proti konsolidačnímu balíčku a proti důchodové reformě. Učitelé si přejí demisi vlády.

Článek

Opozice jásá. Jako vážně? Opravdu jsou učitelé přesvědčeni, že se nemusí šetřit a že současný důchodový systém je udržitelný?

Dnes jsem si prošel webové stránky několika škol a zjistil jsem, že žádná z nahodile vybraných nevystupuje proti vládě. Žádná škola nepožaduje zrušení důchodové reformy. Školám vadí jen část konsolidačního balíčku. Jde jim o mzdy pedagogů, nepedagogických pracovníků, školníků, kuchařek a uklízeček. Jejich požadavek je legitimní. Jen bohužel ne v tomto čase.

Opravdu učitelé nechápou, že nyní v době dočasné ekonomické stagnace není vhodná doba na zvyšování mezd? Očekával bych, že vysokoškolsky vzdělaní lidé budou ochotni chvíli sklopit hlavu. Jak může učitel jeden den naše děti učit finanční gramotnosti a den na to pískat na píšťalku a vykřikovat, že chce po státu, aby se zadlužoval?

Učitelů si velice vážím. Nevěřím, že by chtěli žít na dluh. Učitelé se stali rukojmím politika a odboráře Josefa Středuly. Byli zneužiti k dalšímu pokusu destabilizovat naše politické zřízení. Zneužiti k ohavnému cíli. Vyvolat blbou náladu ve společnosti.

Naše země má mnoho problémů. Problémů, které se dají, a hlavně konečně začínají řešit. Není důvod podléhat těmto hloupým pokusům. Stále platí, že za celou známou historii lidstva se v naší kotlině neměl nikdo nikdy tak dobře jako my. Učitelé i odboráři. My všichni .

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám