Hlavní obsah
Sport

Jsou opravdu profesionálové, jak často říkají? Sadílek nejede na EURO. Havaroval na tříkolce

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Michal Sadílek měl být členem základní sestavy českého týmu. V neděli přišla zpráva, že na EURO nepojede, protože se zranil při sobotní vyjížďce na kole. Nyní se ukazuje, že vše je trochu jinak. Sadílek se zranil při sjezdu na elektrické tříkolce.

Článek

Dle isport.sz tři hráči týmu v rámci sobotního volna využili lanovku Planai, která začíná v centru slavného lyžařského střediska. Dolů se spustili na tříkolkách. Střední záložník Twente na to bohužel ošklivě doplatil. Vlétl do díry a havaroval. Sanitka, převoz do nemocnice, malý operační zákrok na poraněné noze, návrat na hotel s informací, že léčba bude několikatýdenní a EURO pro Sadílka skončilo. Druhý den návrat do Česka.

Nestalo se tak při jízdě na kolech v rámci regenerace, jak tvrdil mluvčí reprezentace i někteří spoluhráči Sadílka, ale ve volném času, kdy se tito hráči chovali poněkud nezodpovědně. Naprosto zbytečně riskovali několik dní před mistrovstvím možnost úrazu. Jistě, zranit se mohou i v tréninku či přípravném utkání. To ale patří k práci. Tohle nikoliv. Krátce před začátkem šampionátu to bylo naprosto zbytečné riskování. Hráči se prostě nemají prohánět na elektrických tříkolkách po svazích, když je za pár dní čeká vrchol roku, pro některé možná i vrchol kariéry. Mají volit jiné, běžné aktivity typu golf.

Michal Sadílek už to asi teď ví. Doplatil na svoji hloupost. Místo v základní sestavě v záloze vedle Tomáše Součka by měl nejspíš jisté. Ted´ však nikam nepojede. O EURO přijde. Nepřál bych mu to, ale možná to bude mít negativní vliv i na jeho celou kariéru. V nizozemské lize si udělal výborné jméno, je mu 25 let, v ideálním věku, po dobrých výkonech na mistrovství se mohl z Twente Enschede posunout na prestižnější klubovou adresu do nějaké lepší ligy. Takhle z toho asi nic nebude.

Hráči často o sobě říkají: „Jsme přece profesionálové, víme, co si můžeme dovolit.“ Případy „Belmondo“ a „Tříkolka“ ukazují, že tomu tak vždy není. I když je samozřejmě nelze srovnávat, každý z těchto prohřešků je zcela jiný, ukazuje se, že to s tím novým nastolením disciplíny a profesionalitou hráčů pod vedením Ivana Haška zase není tak „horké“. Nechci rozhodně Michala Sadílka pranýřovat, ostatně potrestal se sám, ale tento případ nevrhá dobré světlo na reprezentační tým. Zdá se, že si v něm pořád někteří tak trochu dělají, co chtějí. Chovali by se takto na soustředění svého zahraničního klubu? Dovolí si takové excesy tam?

Vedení týmu „mlžilo“ a nejdříve tvrdilo, že se Michal Sadílek zranil při výjezdu na kole v rámci tréninku. „Hráči, kteří v pátek v přípravném zápase proti Maltě odehráli více než poločas, měli v sobotu individuální program. Michal Sadílek při vyjížďce na kole bohužel nešťastně upadl a utrpěl tržnou ránu v oblasti bérce,“ uvedl nejdříve mluvčí Šedivý. Zřejmě s cílem tento průšvih ututlat. To je ale dost naivní představa. Copak se někdy něco v téhle zemi ututlalo? I když se to stalo v Rakousku na soustředění, muselo snad být jasné, že to dříve či později „praskne“. Nechápu tedy, proč mluvčí neřekl rovnou pravdu. Ted´ se nejspíš bude také spekulovat a pátrat po dalších dvou, kteří byli se Sadílkem na tříkolkách také, ale měli štěstí a do díry nevletěli. Určitě se jejich jména také dozvíme, i když je vedení reprezentace oficiálně nesdělí. Jak už bylo řečeno, u nás se přece nic neututlá. Upřímně mě tato jména ani nezajímají.

Ivan Hašek musí řešit náhradníka. V úvahu přicházejí Alex Král z Unionu Berlín. Michalův bratr Lukáš Sadílek z pražské Sparty, Lukáš Kalvach z Plzně nebo Petr Ševčík ze Slavie Praha. Nejspíš to bude jeden z prvních dvou. Možná to opravdu zůstane v rodině. To se asi brzy dozvíme. Každopádně to ale nebude „kus za kus“. Michal Sadílek byl hráč základní sestavy. Jeho náhradník, který přijde bez tréninku z dovolené, bude spíše hráčem na doplnění kádru na plný počet. Do základu se místo Michala Sadílka posune spíše někdo z hráčů, kteří už v týmu jsou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz