Hlavní obsah
Umění a zábava

StarDance je zábavná show proti blbé náladě. Až potom soutěž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Po roční odmlce se na obrazovkách České televize opět rozběhla taneční soutěž StarDance.

Článek

StarDance je taneční soutěží, v které celebrity tančí v páru s profesionálními tanečníky. Diváci mají rádi StarDance proto, že je to sice komerční zábavná televizní show, ale je to pořád decentní, kultivovaná, hezká podívaná.

Ve StarDance nejsou negativní emoce a konflikty jako v různých reality show. Je to sváteční sobotní gala-podívaná, kterou Česká televize rozumně dávkuje. Neprobíhá každoročně. Je to přímý přenos s živě, kvalitně zahranými a zazpívanými písněmi. Je to pořad bez dlouhých reklamních přestávek, takže příjemně a rychle plyne. Není mnohokrát na dlouhé minuty přerušován, jako jiné show na komerčních TV. StarDance je především zábava, až potom soutěž. StarDance je hlavně o sympatiích k soutěžícím, až potom o kvalitě tance.

StarDance má i charitativní rozměr. Jeden díl bude opět charitativní. Bude se zase tančit pro Centrum Paraple, tedy s vozíčkáři. Za dobu konání StarDance už se na charitu vybralo přes 15 milionů korun.

Jak dopadlo první kolo? To nevíme. V prvním kole se sice boduje a hlasuje, ale tradičně nevyřazuje. Bylo by to kruté, nechat soutěžící dva měsíce trénovat a pak hned první večer jeden pár poslat domů. První večer byl tedy především seznamovací. S moderátory, s porotou a především soutěžícími. Porota je v rámci „úsporného balíčku“ nově pouze tříčlenná. Zůstali taneční bardové Tatiana Drexler a Zdeněk Chlopčík. S nimi bavič Richard Genzer, bývalý tanečník skupiny Uno. Dřívější porotce Jan Tománek výrazně zhubnul a vrátil se po letech opět na parket po bok Ivany Chýlkové.

Před tou klobouk dolů! V šedesáti letech vypadá skvěle a neváhá si to v soutěži rozdat s kolegyněmi, které jsou také o dvacet třicet či dokonce skoro čtyřicet let mladší! Stejně tak zaslouží obdiv nejstarší účastník letošní řady, 64 letý herec David Prachař. Také jemu by tento věk rozhodně nikdo nehádal. Na parketu se hýbal jako mladík.

StarDance je především zábavná televizní show, až potom soutěž. I tak určitě nikdo nechce vypadnou první. Kdo to bude, uvidíme příští týden. Rozhodně by to neměl být ani jeden z manželské dvojice Adamczykových. Snowboardistka Eva i herec Marek patřili mezi nejlepší soutěžící večera. Oba se také těší vysoké oblibě u diváků, Stejně tak Richard Krajčo, který nejspíš také půjde soutěží daleko. Mezi outsidery, jestli to takto lze vůbec říct, je možné řadit mladou herečku Darju Pavlovičovou či zpěvačku Terezu Maškovou. Obě tančí dobře, jejich mladí fanoušci asi ale přece jen v sobotu večer na televizi moc nekoukají. Ale třeba se pletu.

Tanečním outsiderem je nejspíš pekař Josef Maršálek, ale u něho může hrát výraznou roli faktor obliby, jako u některých jeho pŕedchůdců. Každopádně StarDance je o tanečních výkonech, ale zejména o sympatiích. Mnohdy vypadne dříve lépe tančící pár a v soutěži zůstane jiný, který je však divákům sympatičtější.

Raritou tohoto pořadu je také skutečnost, že má od prvního ročníku stejné moderátory, Marka Ebena a Terezu Kostkovou. Kostková je především pohotová „spojovatelka“, což nemyslím nijak hanlivě. Eben je zárukou serióznosti a kultivovaného humoru. Ten předvedl i v prvním večeru nového ročníku, byť je zřejmé, že i on musel ubrat a zvažuje, co ještě lze či už nelze říct. Doba je taková. Některé vtípky se už prostě v současné hyper-korektní době „nenosí“. I pochvala hezkých dlouhých nohou Ivy Kubelkové od porotce Zdeňka Chlopčíka by v některých jiných zemích už dnes možná jen tak snadno neprošla.

StarDance není pořadem, který by šokoval či přiváděl diváky v úžas. Je to „jen“ pohodová podívaná a kultivovaná, příjemná zábava pro domácí sobotní večer. Příjemné odreagování. Důvod pro diváky na chvíli zapomenout na blbou náladu, která ve společnosti převladá, a všechny negativní zprávy o válce, zdražování a dalších nepříjemnostech, kterými jsme každodenně ze všech stran zásobováni. V dnešní složité, nelehké době to není zase tak málo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz