Hlavní obsah
Sport

Trenér Trpišovský zkomplikoval Slavii postup

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Tomáš Půrok, se svolením

Běžela 66. minuta středečního utkání semifinále kvalifikace do Ligy mistrů mezi Slavií Praha a belgickým vicemistrem ligy Royale Union SG. Domácí trenér sáhl k prvnímu střídání, když výborně hrajícího Zafeirise nahradil nový hráč.

Článek

Na tom by nebylo nic divného. Christos Zafeiris hrál opravdu velmi dobře, dokázal „vymazat“ hostujícího tvůrce hry Puertase, který se vůbec neprosadil a byl to jeden z důvodů, že Slavia v utkání diktovala hru a vedla 3:0 dvěma brankami Tomáše Chorého. Třetí přidal Oscar Dorley.

Christos Zafeiris byl ale zároveň už unavený. Po zranění a tréninkovém výpadku ještě není v takové kondici, aby odehrál naplno celé takto náročné utkání. Proto jeho střídání už v 66. minutě ani příliš nepřekvapilo.

Co však překvapilo, byla skutečnost, kdo ho na hrací ploše nahradil. Novým hráčem, který přišel na hřiště místo Zafeirise, byl Alexandr Bužek, dvacetiletý talent ze Zlína, který za Slavii dosud neodehrál ani jeden soutěžní zápas!

Překvapivé řešení trenéra, který měl na střídačce kromě Bužka k dispozici na střídání Jana Bořila, Mojmíra Chytila, Davida Douděru, Daniela Filu, Matěje Juráska, Václava Jurečku, Michala Tomiče, Dominika Pecha a Mikuláše Konečného. Tedy také několik velmi zkušených hráčů, současných nebo bývalých reprezentantů.

Trpišovský se přesto rozhodl vsadit na nezkušeného Bužka. Jak to dopadlo, víme. Alexandr Bužek po osmi minutách na hřišti zavinil nešťastným zásahem vlastní gól, když usměrnil na pohled neškodný centr do Kinského branky - 3:1.

To se jistě může stát. Vlastní góly patří k fotbalu. Rozhodně nechci spílat Bužkovi. Na druhou stranu se nelze ubránit dojmu, že trenér Trpišovský tomu šel špatnou volbou prvního střídáni takzvaně naproti, když podlehl euforii za stavu 3:0 a místo, aby sestavu pojistil nástupem některého ze zkušených borců, vsadil na mladíka, který dosud nemá ve Slavii vůbec nic odehráno. Pro Bužka to byl první start v evropském poháru. Za Slavii dosud nenastoupil ani v jednom ligovém utkání! Před zápasem s belgickým týmem byl dokonce na marodce. Přesto ho trenér Trpišovský poslal jako prvního střídajícího do těžkého utkání „o všechno”!

Z mého pohledu špatné rozhodnutí trenéra, nad kterým jsem kroutil hlavou už když šel Bužek na hřiště. A to jsem ještě nevěděl, co bude následovat. Těžko řict, co k takovému kroku Trpišovského vedlo. Proč neposlal na hřiště nejdříve někoho ze zkušených?

Slavia přišla o luxusní třígólový náskok. Přitom hrála do té doby velmi dobře, měla dokonce našlápnuto k čtvrté brance. Soupeř vůbec nestíhal. Mohlo být před odvetou už skoro hotovo.

Takto utkání skončilo „pouze“ 3:1 a Slavia bude muset v odvetě ještě o postup těžce bojovat. Muže se stát, že dostane branku a Belgičané rázem zavětří v domácím prostředí šanci a z utkání bude velmi tuhý boj o postup. Prostě výsledek 3:1 je něco zcela jiného než 3:0 nebo 4:0, jak mohl první zápas skončit.

Nezbývá než doufat, že Slavia odvetu v Bruselu zvládne a nepovedené střídání trenéra Trpišovského ji nebude stát postup do finálové fáze boje o Ligu mistrů.

Zdroj: přímý přenos Nova Sport

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz