Hlavní obsah

USA - United States of Anarchy

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jan Nosek

Kam se USA řítí? Je smutné sledovat jak Spojené státy americké updají a americké úřady se jen dívají. Plánujete cestu do Los Angeles nebo San Francisca? Tak to jste o pár let prošvihli.

Článek

Moje mamka žije se svým manželem v USA. Nyní konkrétně v Las Vegas. Léta žili v Kalifornii nedaleko LA. Jezdím za nimi už léta a vždy jsem rád navštěvoval různá místa a vždy jsem se cítil bezpečně. USA se za ty roky změnili a to dost. V parcích, pod mosty, ale i v centrech měst vyrostly slamy ze stanů, karavanů a ze všecho možného zbudovaných přístřešků. Počet lidí bez domova podle mne přerostl místním úřadům přes hlavu a nikdo dnes nemá šanci toto vyřešit. Ani se do toho nikdo nehrne. Bezdomvcům se z ulice nechce, jsou spokojení kde jsou. Turistická atrakce jako Hollywood boulverad je v obležení bezdomovců a narkomanů, kteří okupují slavný chodník s hvězdami. Opravdu nečekám, že v ulicích San Francisca budu narážet na lidi píchající si drogy do žil nebo že se budu muset vyhýbat lidským exkrementům. Další věc je, že po zvýšení částky, po které už jde při krádeži o trestný čin, dochází v obchodech ke krádežím ve velkém a za bílého dne. Lidé přijdou s velkou taškou, nahází si do ní zboží a zase v klidu odejdou. Pro pracovníky v obchodech je to velmi stresující a obchody se zavírají. Další obchody zamikají i běžné zboží do vytrín. Lidé vše kladou za vinu Bidenově administrativě. Jestli nová vláda bude schopna něco udělat ukáže až čas. Jen se divím američanům, že se neozývají víc. Vždy jsem měl USA za policejní stát a cítil jsem se tam bezpečně a i američané se asi necití moc dobře. Tak sand bude v USA lépe a my i do Kalifornie budeme zase rádi jezdit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám