Hlavní obsah
Prezidentské volby

7 tipů, které vám pomohou cítit se lépe při sledování prezidentských debat s Babišem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: unsplash.com

Cítíte se při sledování prezidentských debat s Babišem rozrušení a neklidní? Nebojte se! Kryjeme vám záda! Podívejte se na našich 7 strategií, které vám pomohou cítit se uvolněněji a získat zpět svou sílu.

Článek

1. Vyhněte se sledování prezidentských debat o samotě

Sledovat prezidentské debaty může být intenzivní zážitek. Jejich samostatné sledování může vyvolat pocity neklidu a obav. Abyste se cítili lépe, zkuste se na ně podívat se společníkem nebo příbuzným. Když máte někoho, s kým můžete hovořit, může být jednodušší zvládnout pocity, které se během debat objevují. Kromě toho se můžete o problémech a soupeřích následně zamyslet a získat tak jiný pohled.

2. Dělejte si během debaty přestávky

V průběhu prezidentského klání se můžete snadno cítit přetíženi nebo podrážděni. Abyste mohli regulovat své pocity, udělejte si pauzu a věnujte se něčemu uklidňujícímu. Může to být procházka na čerstvém vzduchu, četba románu nebo cvičení jógy. Vyčlenění několika minut na restart vám může pomoci vyčistit myšlenky a vrátit se k debatě s pozitivnějším pohledem.

3. Zjistěte si informace o kandidátech před sledováním

Před sledováním prezidentské debaty je důležité se informovat o uchazečích a jejich postojích k daným otázkám. To vám usnadní pochopení výměny názorů a umožní vám to lépe si uvědomit, koho chcete volit. I v případě, že jste si již vybrali svého kandidáta, je rozumné prozkoumat i ostatní uchazeče. Tak budete během debaty co nejvíce poučeni.

4. Přečtěte si otázky k debatě předem

Pokud se při vyhlídce na prezidentské klání cítíte zdrceni, zvažte, zda si předtím nepřečtete dotazy k debatám. To vám poskytne možnost zamyslet se nad otázkami a vytvořit si vlastní pohled na věc. To by vám mohlo pomoci, abyste se cítili méně ovládáni tím, jak debatu sledujete. Otázky můžete navíc využít k tomu, abyste se soustředili na témata, která se vás obzvláště týkají.

5. Nastavení realistických očekávání a cílů

Před sledováním prezidentských debat s Babišem v hlavní roli si stanovte realistická očekávání a cíle. Vezměte na vědomí, že debaty jsou obvykle přeplněné dramaty a řečnickými výstupy, takže je obtížné sledovat pravdu. Pokud do debaty vstoupíte s vnímavým postojem, budete méně náchylní k tomu, abyste byli výsledkem frustrováni. Kromě toho se soustřeďte na záležitosti, na kterých vám záleží, a zjišťujte postoje soupeřů k těmto otázkám. To vám pomůže zůstat v obraze a zapojit se do dění.

6. Využijte debatu jako příležitost k učení

Prezidentské debaty jsou cennou vzdělávací příležitostí. Před debatou nebo po ní věnujte čas zkoumání konkurentů a jejich postojů. Získáte tak hlubší znalosti o probíraných tématech a budete si moci vytvořit zasvěcený názor. Kromě toho věnujte čas tomu, abyste získali přehled o průběhu debaty a různých formátech. To vám pomůže stát se informovaným voličem a aktivněji se zapojit do debat.

7. Zůstaňte pozitivní a zaměřte se na pozitivní aspekty

Při sledování Babiše během prezidentských debat zůstaňte konstruktivní a soustřeďte se na předložené pozitivní argumenty. Nedovolte, abyste se zabývali těmi negativními. Místo toho si všímejte všech pozitiv, která Babiš nabízí, a uložte si je pro případné budoucí využití. Kromě toho, pokud začnete cítit, že jste zahlceni, dejte si pauzu. To by vám mělo pomoci znovu se soustředit a vrátit se s bystrou myslí. Přestávky také nabízejí příležitost promyslet si diskusi a lépe jí porozumět.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám