Hlavní obsah
Jídlo a pití

Bezlepkový nepečný Oreo cheesecake

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Canva

Ilustrační obrázek

Tento týden jsem si pro vás do Víkendového pečení mimořádně připravila nepečený recept na Oreo cheesecake, který je za 30 minut hotový. Hledáte-li rychlý a málo pracný dezert, toto je ta nejlepší volba.

Článek

Na korpus potřebujeme:
20 sušenek Double coooky (v tradiční variantě Oreo sušenky)
60 g rozpuštěného másla

Na náplň potřebujeme:
500 g mascarpone
200 ml smetany ke šlehání
1 lžičku vanilkového extraktu
100 g moučkového cukru
16 ks sušenek Double coooky (v tradiční variantě Oreo sušenky)

Na ozdobu potřebujeme:
200 ml smetany ke šlehání
sušenky Double coooky (v tradiční variantě Oreo sušenky)

Nejdříve si připravíme korpus. Máslo rozpustíme, sušenky rozdrtíme. Formu na dort vysteleme pečícím papírem. Rozpuštěné máslo přidáme do misky s rozdrcenými sušenkami a obojí důkladně promícháme. Následně sušenky s málem napěchujeme na dno formy a dáme do lednice ztuhnout.

Když nám korpus tuhne, připravíme si krém. Sušenky rozdrtíme. Smetanu vyšleháme do polotuha. Ve chvíli, kdy smetana začne tuhnout, míchat přestaneme a smetanu dáme bokem. Mascarpone smícháme s cukrem a mícháme, dokud se nám cukr nerozpustí. Následně přidáme z půlky vyšlehanou šlehačku a vanilkový extrakt a důkladně promícháme. Když se nám suroviny spojí, přidáme rozdrcené sušenky. Opět důkladně promícháme. Když je krém hotový, přidáme ho na korpus.

Nyní si do tuha vyšleháme smetanu k ozdobení dezertu. Jakmile je šlehačka hotová, dáme jí na náplň. Zbylých 5 sušenek použijeme na ozdobu. Do druhého dne necháme v lednici uležet.

K dezertu se skvěle hodí káva Brazílie Trés Pontas z české pražírny Dalia. Dezert svou chutí skvěle doplní. A nebojte se, tato káva je lahodná i k jiným dezertům a samozřejmě i samotná.

Tipy na závěr:

Pokud netrpíte intolerancí či alergií na lepek a obiloviny, můžete použít tradiční Oreo sušenky.

Při šlehání šlehačky a mascarpone si dejte pozor, abyste tyto suroviny nepřešlehaly. Je lepší, když každou zvlášť vyšleháte méně a po přidání smetany obě suroviny došleháte.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz