Hlavní obsah

Degustační sada kávy potěší každého milovníka tohoto tradičního nápoje

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Canva

Ilustrační obrázek

Není káva jako káva. O tom by mohl vyprávět každý milovník kávy i profesionální barista. Díky degustačním sadám má každý z nás možnost ochutnat různé druhy kávy a vybrat si tu, která mu nejvíce zachutná.

Článek

Degustační sady kávy připravuje každá pražírna kávy jinak. Některé pražírny kávy balí degustační sady podle původu kávy, jiné dávají přednost průřezu káv z vlastní pražírny. Degustační balíčky jsou obvykle různých velikostí a nechybí ani sady, ve kterých najdete pouze směsi káv nebo 100% arabiku.

Za poslední roky jsem dostala mnoho degustačních sad. Naposledy to byla degustační sada TOP 6 od Venikáva, ve které je celkem 6 druhů káv. Tři druhy jsou z rodinné pražírny v italském Triestu, tři kávy jsou z lokální rodinné pražírny. V této degustační sadě nechybí směsi káv i 100% arabika, kávová zrna pak pochází z různých koutů světa.

Na každém 50 gramovém balíčku kávy z degustační sady je symbol zemí, odkud kávová zrna pochází. Nechybí zmínka o poměru arabiky a robusty a velkým písmem je napsán název kávy. Z druhé strany balíčku pak najdeme informace o kávě. Balíček vypadá na první pohled luxusně a díky černé krabičce, ve které je degustační sada balená, se může jednat o skvělý dárek pro kolegy, obchodní partnery i pro rodinu.

Asi se ptáte, proč zmiňuji degustační sadu Venikávy. Neznám pražírnu kávy, která by neprodávala degustační sady. Jenže degustační sady z Venikáva jsou jiné. Na krabičce nemají logo společnosti. Na krabičku stačí dát mašli nebo jí vložit do dárkové tašky a hned máte dárek, který potěší, aniž by dárek vypadal, že je zakoupený na poslední chvíli, protože jste prezent pořídit zapomněli.

Ano, je to maličkost. Ale kdo by chtěl mít logo výrobce na dárkové krabici? Na mne osobně takové dárky nepůsobí moc hezky. Působí na mne jako dárky pořízené na poslední chvíli, protože na mne člověk zapomněl. Než takový prezent, to bych raději nedostala nic. A nejsem jediná.

Vím, jak je důležité se prezentovat. Ale pokud chci dát někomu dárek, chci prezentovat to, že mi na něm záleží nebo to, že se mi s ním dobře pracuje. Nechci prezentovat společnost, u které jsem nakoupila. A to je, milí čtenáři, moc velký rozdíl.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz