Hlavní obsah
Hry

Hra smyslů a reflexů naučí dítka rozpoznat ovoce pouze podle vůně

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jana Beranová

Hra smyslů a reflexů

Hra smyslů a reflexů je oblíbená hra pro celou rodinu, která potrápí vaše čichové buňky, zrak a rovněž reflexy.

Článek

Pravidla hry jsou jednoduchá, hra je svižná. Vyberete si vůni a rozpoznáte ovoce, které budete během hracího kola hledat. Ostatní hráči nesmí odhalit, jaké ovoce hledáte. Hodíte kostkou, abyste určili, kolikrát budete muset dané ovoce na kartách najít. Kdo objeví své ovoce na kartičkách tolikrát, kolikrát mu určila kostka, bere horní kartu. Vítězem se stává ten, kdo má na konci hry nejvíce karet.

Hra smyslů a reflexů je krásně ilustrovaná, vyvoněná a zabaví malé i velké hráče. Byť je hra určena hráčům od šesti let, ani dospělí se nudit nebudou. Poznávat ovoce podle vůně je možná jednoduché v prvních třech kolech. Ale dál, když už je nos hráče vyvoněný, nabírá hra na obrátkách. Poznat ovoce opravdu není snadné a najít ho v počtu, jaký určila kostka, také nebývá snadné.

Kromě jednoduchých pravidel oceňuji na hře její provedení. Vůně jsou přirozené, v uzavíratelných lahvičkách. K náplni se nedostane ani prstík zvídavého dítka, což je velké plus, stejně jako velké obrázky ovoce na kartičkách. V balení je 12 vůní různého ovoce a nechybí ani vůně ořechů. Ta jediná je snad pro všechny kola nezaměnitelná.

Hru smyslů a reflexů zakoupíte spíše v e-shopech, než v kamenných prodejnách. Já jsem hru pořídila u Montessori hračky, kde kromě her najdete i pomůcky k učení, knihy a mnoho dalšího. V kamenné prodejně jsem tuto hru ještě neviděla.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz