Hlavní obsah
Nakupování

Jak díky Instagramu ušetřit nejen na vánočních dárcích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Canva

Ilustrační foto

Vánoce se kvapem blíží a dost často slýchám, že už začínáte kupovat vánoční dárky. Mnozí lidé říkají, jak jsou vánoční dárky drahé. Ale opravdu tomu tak musí být?

Článek

Nejsem velkým příznivcem Instagramu, ale jedno mu musím nechat. To, co „frčí na instáči“, chce mít doma mnoho z nás. Jenže výrobky prezentované na Instagramu nejsou vždy cenově dostupné. I tak se ale dají sehnat někdy i s velkou slevou.

Na Instagramu je jen málo firemních profilů, které na své výrobky poskytují veřejnou slevu. Ale většina z těchto profilů využívá služeb influencerů, kteří jejich výrobky prezentují a v prezentaci svým sledujícím dávají slevové kódy, na slevy většinou od 10% do 50%. Sledovat všechny influencery je nemožné a pro většinu z nás je to ztráta času. Ale i bez sledování influencerů se můžeme dostat ke slevám, které nabízejí.

Nejjednodušší způsob, jak získat slevu na výrobky, které „frčí na instáči“ je ten, že se podíváte na profil výrobce, prodejce či distributora. Záleží, jaké zboží hledáte a zda hledáte u daného e-shopu nebo přímo u výrobce. Ve většině případů má e-shop, výrobce, distributor nebo prodejce na svém webu odkaz na své sociální sítě. Pak už stačí jen kliknout na odkaz na Instagram a jste skoro doma.

Foto: Jana Beranová

Slevové kódy najdete povětšinou v této části instagramového profilu

Odkaz z webu, na kterém jste hledali, vás přesměroval na Instagram. Koukáte na profil s firemní prezentací. Nyní stačí kouknout do pravé záložky, která má ikonku obrázku s človíčkem. Tam najdete příspěvky, ve kterých influenceři označili prodejce. Vidíte tak příspěvky které mnohdy skrývají slevové kódy. Doporučuji nekoukat jen na nejnovější označené příspěvky, ale jít i více do minulosti. Každý influencer obvykle nabízí slevu v jiné výši, případně na jiné produkty. Ve starších příspěvcích tak můžete najít pro vás výhodnější nabídky, než jaké vidíte na první kouknutí. Navíc tu jsou i označené příspěvky lidí, kteří dané výrobky sami kupují a slevu tak nenabízí.

Najít slevu na Instagramu není nic těžkého. Jen je třeba mít vlastní profil na Instagramu. I kdybyste na profil neměli nic dávat a Instagram byste jinak než kvůli slevám používat nechtěli, může se vám vyplatit.

Kdo profil na Instagramu má, moc dobře ví, že například společnosti prodávající kvalitní oříšky, mají dobře zajištěnou reklamu pomocí influencerů, přes které prezentují moc pěkné slevy. Žádnou jinou cestou u nich slevu nedostanete.

Protože se blíží nejenom Vánoce, ale i konec roku, v jednom z příštích příspěvků se s vámi podělím o tipy, jak si doma vyrobit kalendář z vlastních fotografií. V tomto příspěvku najdete i mnou ozkoušené společnosti, u kterých si kalendář necháte vyrobit snadno a levně. A nebude chybět ani tip, jak ušetřit na tisku fotek. Pokud o tento a další tipy nechcete přijít, klikněte na SLEDOVAT pod mým jménem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz