Hlavní obsah
Hry

Kooperativní párty hra Čtyřmi slovy pobaví i rozvine slovní zásobu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jana Beranová

Hra Čtyřmi slovy

Svižné hry jsou zábavou pro malé i velké hráče. Některé nás zabaví, ale hra Čtyřmi slovy nás navíc i něco naučí.

Článek

Čtyřmi slovy je svižná kooperativní hra od tvůrců her z TLAMA games. Hra obsahuje 220 karet, na kterých jsou vždy napsaná 4 slova. Ve hře se tak hraje s 880 slovy, jejichž pomocí vymýšlíte nápovědu, která má vašim spoluhráčům říct, jaká slova jste měli na kartičce.

Hra se na první pohled může zdát náročnější, ale není tomu tak. Například máte jedním slovem popsat slova ovce a oblečení. Vaše nápověda pro spoluhráče pak bude vlna. Spoluhráči se následně mají podle nápovědy vlna dobrat ke slovům ovce a oblečení. Jak na vzoru vidíte, hra opravdu není těžká. Chce to jen trošku se zamyslet. Ať jsem hru hrála s kýmkoli, vždy jsme se dobře pobavili a jen málokdy se nám nepodařilo nápovědní slovo složit.

Na hře se mi také líbí, že je snadno rozložitelná a rychle ukliditelná. Příprava hry i její úklid zabere opravdu jen minutku. Stačí jen slova dát k sobě, kartičky na sebe, vše zavřít do krabice a je uklizeno. Nemusíte se tak bát, že hra zůstane roztahaná a poztrácí se. Hra navíc není velká, takže se snadno převáží.

Kooperativní hra Čtyřmi slovy je určená pro 3 - 6 hráčů ve věku od 10 let. Pokud mají děti dobrou slovní zásobu, zvládnou hru hrát i děti mladší. Jedno kolo hry zabere přibližně 30 minut.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz