Hlavní obsah
Hry

Logorelo, jednoduchá svižná hra, která nenechá nikoho mlčet

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jana Beranová

Ilustrační obrázek

Logorelo je jednoduchá svižná hra, díky které děti procvičují výslovnost složitých hlásek a jemnou motoriku. Přitažlivé ilustrace vtáhnou děti do hry a ony si tak nevšimnou, že se právě učí.

Článek

Logorelo z dílny Loris Games je svižná hra pro děti od čtyř let. Kartičky mají krásné ilustrace, z nichž je na první pohled patrné, co obrázek představuje. Protože je účelem hry procvičení výslovnosti, hráči mají pojmenovat obrázky, které vidí na kartách.

S kartami Logorelo lze hrát dvě samostatné hry s různými pravidly. Logorelo jsem vám popsala výše. Kromě této hry můžete použít karty pro hru Logomemo, kdy je účelem hry zapamatovat si obrázky na kartičkách a po zakrytí karty všechny obrázky vyjmenovat.

Hra Logorelo obsahuje tři samostatné sady karet. Každá sada obsahuje 16 karet a je vhodná pro procvičení jedné hlásky. U každé sady je přehledová kartička, kde jsou jednotlivé obrázky správně pojmenovány.

Karty Logorelo byly vyvinuty ve spolupráci s předními odborníky s rozsáhlou logopedickou praxí. Účelem karet je usnadnit procvičování výslovnosti složitých hlásek L – R – Ř. Slova ve hře použitá obsahují hlásky ve všech důležitých pozicích – na začátku slova, uprostřed i na konci. Použity jsou v kombinaci s ostatními hláskami tak, aby procvičování bylo co nejefektivnější. Hra Logorelo získala doporučení Asociace klinických logopedů i Logopedické společnosti Miloše Sováka.

Kartičky Logorelo jsou přehledné, pěkně ilustrované a příjemné na omak. Ať zvolíte jakákoli pravidla, dítka nepoznají, že se právě učí. Logorelo je hra vhodná pro děti od 4 let. Jedno kolo hry zabere 5 až 10 minut. Kartičky jsou určené pro 2 až 5 hráčů.

Legorelo bych doporučila všem rodičům, kteří pracují na zlepšení výslovnosti svých ratolestí i jako hru hranou pro radost. Logorelo je hra svižná a zabaví i hráče, kteří s výslovností problém nemají.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz