Hlavní obsah
Nakupování

Na bazaru či bleším trhu prodáte cokoli

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Canva

Ilustrační obrázek

Máte doma věci, kterých byste se rádi zbavili, ale na internetu se vám je nedaří prodat? Nechcete tyto věci zdarma darovat, tak si je raději necháváte? Víte, že tento váš problém mohou vyřešit bazary a bleší trhy?

Článek

Vím, žijeme v době internetové, ve které se traduje, že to, co nejde prodat na internetu, nejde prodat ani v reálném světě. Ale opak je pravdou. Byť se větší část bazarů přesunula na internet, stále existují místa, kde je možné prodat offline snad vše, co jen můžete chtít prodat.

Na mnoha městech se konají bazary, na kterých lidé prodávají, co nepotřebují a kupující hledají poklady, které by si pořídili. Nemusí se jednat o věci do domácnosti. Oblíbené jsou i knihy, hračky, společenské hry, něco na sebe i spousta dalších věcí.

Nevím, jak moc se liší městské bazary od bleších trhů. Mne tyto akce připadají stejné. Jeden prodává, druhý kupuje. Snad jen místo konání je jiné. Bleší trhy se konají na velkých plochách většinou mimo města. Zatímco pro bazary pořadatelé volí většinou náměstí ve městech a další zajímavá místa.

Od doby, kdy sociální sítě dobyly svět a internet má většina z nás v mobilu, zapomínáme na jednu velmi důležitou věc. Ne všichni jsme online. Ne všichni jsme ochotní nakupovat na internetu. A povětšinou už vůbec nejsme ochotní kupovat na internetu věci z druhé ruky, které si nemůžeme prohlédnout. To, že se vám něco nepovede prodat na internetu, ještě neznamená, že je věc neprodejná. Třeba jste jen zvolili špatný prodejní kanál. Třeba váš kupec online nenakupuje. A v neposlední řadě jste možná nepočítali s tím, že prodáváte věc, kterou si chce kupující před koupí prohlédnout.

Jak se říká, každá věc má svého kupce. Pokud ani na bazaru či bleším trhu neprodáte a věc chcete vyhodit, zkuste jí nejdřív nabídnout zdarma. Třeba aniž byste na věci něco vydělali, najde ona věc uplatnění a nestane se odpadem.

Většina z nás věc zdarma nepřijme. Možná právě touto cestou uzavřete obchod a věc nakonec prodáte. Nebo místo peněz dostanete něco dobrého, kdo ví. Každopádně nabídnutím oné věci zdarma děláte dobrý skutek a dáváte šanci nejen oné věci, kterou jste chtěli původně prodat a následně vyhodit, ale i někomu, kdo po této věci toužil a nemohl si jí dovolit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz