Hlavní obsah
Hry

Najít cenově dostupné kostičky pro chlapce i dívky nemusí být velká výzva

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jana Beranová

Ilustrační obrázek

Na stavebnicích Lego vyrostlo mnoho z nás. Ale věděli jste, že existuje cenově příznivější varianta těchto stavebnic původem z Evropy, která má celé řady skládaček pro dívky i chlapce?

Článek

Často slýchám strasti rodičů, kteří si stýskají nad drahými stavebnicemi, které si jejich dítka přejí k narozeninám, k Vánocům i k jiným příležitostem. Dlouho jsem si lámala hlavu nad tím, jak těmto rodičům přinést pozitivní zprávu, že už si stýskat nemusí. Po dlouhém hledání, zkoušení a testování tento den přišel a já vám mohu představit stavebnice za rozumnou cenu.

Stavebnice Sluban se osvědčily

Po dlouhém hledání jsem našla evropského výrobce kostiček velmi podobných legendárnímu Legu. Na omak jsou kostičky stejné. Velikostně jsou kostičky stejné. I návody na stavění jsou víceméně stejné. Ano, Lego má pro každý pytlíček označený návod a Sluban ne, ale to je asi to jediné kromě ceny, v čem se tyto stavebnice liší.

Stavebnice Sluban má řady jak pro dívky, tak i pro chlapce. Z chlapeckých stavebnic si můžete postavit jak celé město, tak jsou řady zaměřené na auta, motorky, lodě a letadla. Nechybí ani řady zaměřené na policii, hasiče a vojáky. I dívky si mohou postavit celé město, které mohou rozšířit o různé pokojíky a květiny.

Velkou výhodu stavebnic Sluban vidím v tom, že se řady pro chlapce a pro dívky dají navzájem doplňovat. Také se mi líbí, že stavebnice Sluban pasuje na kostičky Lego a dalších podobných výrobců.

Nesrovnatelná cena

Stavebnice Sluban začínají už na 39,-Kč za nejmenší stavebnici, zatímco legendární stavebnice Lego začíná na 99,-Kč za jednu postavičku. Největší stavebnice Sluban stojí 2 879,-Kč a obsahuje 2 401 dílků, největší stavebnice Lego má 10 001 dílků a vyjde na 15 799,-Kč.

Kostičky z Temu rozhodně nedoporučuji

Pro porovnání jsem si pořídila i kostičky z Temu. Byť stavebnice Sluban na tyto kostičky také pasuje, nedá se s nimi srovnávat. Kostičky z Temu jsou zvláštně lepivé a při přičichnutí jsou lehce cítit. Protože kostičky z Temu neprošly certifikací pro evropský trh mohou být vyrobené z různých necertifikovaných materiálů. Vím, že nakupovat na Temu je v dnešní době trendem, ale kupovat dětem hračky bez certifikace může být i hazard s jejich životy. To si vaše dítka nezaslouží.

Za sebe musím říct, že rozumná zlatá střední cesta je při hledání stavebnic plných kostiček stavebnice Sluban. Tyto stavebnice jsou za rozumnou cenu, mají několik řad a skvěle se doplňují. Navíc jejich dílky pasují i do dalších podobných stavebnic. Proti stavebnicích z Temu mají evropský certifikát a jsou pro zdraví dětí nezávadné.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz