Hlavní obsah
Názory a úvahy

Oslavovat Den vítězství dehonestací pietních míst? Děkuji, opravdu ne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: https://valecnehroby.army.cz/ - oficiální vizuál kampaně

Oficiální vizuál kampaně

Oslavme Den vítězství dehonestací pietních míst, i tak by se dala nazvat kampaň na oslavu Dne vítězství nad fašismem, kterou pořádá oddělení pro válečné hroby a pietní místa, které podle jejich vlastního webu spadá pod ministerstvo obrany ČR.

Článek

Nechce se mi věřit tomu, že české ministerstvo obrany vymyslelo takhle bizarní akci. Zvát lidi na pořizování selfie u hrobů válečných hrdinů a pietních míst? To jako opravdu? V dnešní době? Hroby a pietní místa mají vzdát hold lidem, kteří se o hodně zasloužili. Vždyť bojovali za naši vlast. Lidé, kteří se na taková místa jdou podívat, se mají zamyslet nad tím, co tito lidé dokázali. Tedy alespoň podle mne. Ale asi žiju v černobílém filmu.

Dnešní doba je zvrácená, ale tohle je zvrácenost nejvyšší. Naši hrdinové si zaslouží být nezapomenutí. Naši hrdinové si zaslouží pietu. Ale rozhodně si nezaslouží, aby po jejich hrobech lidé šlapali. Nezaslouží si, aby byly památníky okupovány lidmi v honbě za co nejlepší selfie fotkou, kterou pak budou šířit na sociálních sítích pod #DěkujemeNezapomínáme.

Takto zní pozvánka na tuto dehonestující akci:

Děkujeme, na tohle opravdu nezapomeneme

Ve vší úctě k autorům této bizarní honby za fotkou, děkujeme, ale na tohle opravdu nezapomeneme. Na tohle se opravdu zapomenout nedá. Proč nestačí na pietní místo nebo k hrobu dojít a poklonit se? Pokud je poklona, která má vzdát hold, ponižující, tak proč jen tak nepostojíme? Nebo vzdát hold tradičním způsobem se dnes již nenosí?

Stydím se za lidi, kteří tohle vymysleli. Tohle není normální. Tohle není lidské. V Německu se bojuje proti tomu, aby se lidé na pietních místech fotili a u nás? U nás se tento čin propaguje Ministerstvem obrany? Co přijde příště? Jak by se vám, milí autoři této nechutné kampaně, líbilo, kdybychom se chodili fotit na vaše hroby? Nebo na hroby vašich blízkých? Samozřejmě bychom své návštěvy sdíleli na sociálních sítích s #DěkujemeNezapomínáme. To chcete?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz