Hlavní obsah
Umění a zábava

Pohádky dětem nemusíte jen číst

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jana Beranová

Ilustrační obrázek

Pohádky k dětství neodmyslitelně patří a stále se najde mnoho rodičů, kteří je dětem čtou. Ale věděli jste, že i čteným pohádkám můžete dát něco víc?

Článek

Je to již pár dní, kdy se mi do ruky dostalo dětské divadélko Marionetino a s ním i spousta pohádek. Překvapilo mne, jak jsou loutky malované, z jak odolného materiálu jsou vyrobené a v neposlední řadě to, jak snadné je loutky kombinovat.

Loutky z divadélek Marionetino jsou vyrobené z pevného kartonu a ještě povrchově upravené. Dají se omývat a jen tak se nepoškodí. Navíc jsou moderně pojaté a s jednou pohádkou dokážete vymyslet mnoho dalších verzí.

Kromě divadélka a kompletních pohádek prodává Marionetino loutky i samostatně. Takže například Jeníček a Mařenka mohou být kýmkoli dalším. Navíc moderní pojetí ilustrací přímo vybízí k tomu, aby se vymýšlely pohádky nové i k tomu, aby se pomocí loutek hrály příhody dětí.

Kromě postav nechybí v kolekci loutek Marionetino zvířátka. Díky pohádce Červená karkulka najdete mezi loutkami vlka, nechybí kozy, prasátka a mnoho dalších zvířátek. Se zvířecími loutkami můžete vymyslet nejen nespočet dalších pohádek, ale také díky nim můžete dětem představit život například na statku.

K loutkovým divadlům patří kulisy. I těch má Marionetino hned několik. Ať už pohádkových, nebo realistických, takže pro jakékoli vaše vyprávění kromě postav máte na výběr i prostředí. Kulisy jsou jak z přírody, lesa a od hradu, tak i z interiérů. A nechybí ani domečky a další malé detaily, díky kterým se vaše pohádky stanou nezapomenutelnými.

Když jsem byla malá, sama jsem si loutková divadélka malovala. Zabralo to mnoho času a spotřeba materiálu také nebyla nejmenší. Navíc při hraní se mi stávalo, že byly loutky průhledné a nečitelné. To se vám s divadélky Marionetino nestane.

Celé divadélko je navíc prakticky balené a není v něm nic navíc. Krabice slouží jako divadlo, do kterého se vejde nespočet pohádek a kulis. Úklid a cestování s tímto divadélkem je tedy snadný. A co víc, loutky a kulisy jsou vyšší hmotnosti, takže odolají i slabšímu letnímu větru. Divadélko tak můžete hrát i venku a nikam vám neodletí. Samozřejmě pokud nebude opravdu hodně foukat. I přesto je divadélko lehké a snadno přenosné.

V poslední době často slýchám, že na každé věci se najde nějaké to negativum. Ať jsem u se u divadélka Marionetino snažila sebevíc, žádné negativum jsem nenašla. Loutky jsou odolné, omyvatelné vlhkým hadříkem a jen tak něco je nepoškodí. Díky suchému zipu je možné si pořídit pár vodících tyček a nespočet loutek, které k tyčkám snadno připevníte. Suchý zip funguje opakovaně bez nejmenšího problému. Loutky jsou oboustranné, nemusíte proto detailně řešit, jak je natočit. Pokud bych tedy měla zmínit alespoň jednu nevýhodu divadélek Marionetino, tak je to ta, že divadélko nabízí tolik možností, že se vám nebude chtít přestat hrát. Ale řekněte mi, není to výhoda?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz